Lyssna på sidan Lyssna

2020-02-27

Coronaviruset i samband med sportlovet

Många sporlovslediga har varit utomlands i veckan och Nynäshamns kommun har fått frågor från vårdnadshavare om hur skolan hanterar utlandsresenärerna när skolan börjar på måndag. Här får du svaren.

Nynäshamns kommun följer utvecklingen av coronaviruset och håller sig till de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkaren ger.

Folkhälsomyndigheten säger bland annat:

  • Ur ett smittskyddsperspektiv finns det i dagsläget ingen anledning att friska elever och personal som återkommer från en resa ska stanna hemma från skolan.
  • Elever och personal som har rest i områden där coronaviruset sprids bör vara uppmärksamma på symtom som hosta, andningssvårigheter och feber.
  • Vid uppvisande av sådana symtom ska eleven eller personalen vara hemma och kontakta 1177 Vårdguiden via telefon och berätta om symtomen och var han eller hon har rest.
  • Vid allmänna frågor om coronaviruset ringer du 113 13.

Uppdatera dig

Läget kan förändras och därför bör du även hålla koll på Folkhälsomyndighetens webbplats som uppdateras kontinuerligt. På deras sida Frågor och svar finns bland annat svar på frågor om resor till och från Sverigelänk till annan webbplats.

På den här sidan finns kommunens samlade information om coronaviruset.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-03-03

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp