Dekorationsikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Ny ledningsorganisation i Ösmo rektorsområde

Inför höstterminen 2017 delas Ösmo rektorsområde in i tre rektorsområden där Nynäshamns grund- och gymnasiesärskola blir ett rektorsområde, det andra Vanstaskolan årskurs F-3
tillsammans med Tallbackaskolan årskurs F-3 och det tredje Vanstaskolan årskurs 4-9.

För att skapa en mer funktionell styrning och ledning av skolorganisationen i Ösmo har barn- och utbildningsnämnden beslutat att omorganisera Ösmo rektorsområde i tre rektorsområden: Vanstaskolan årskurs F-3 tillsammans med Tallbackaskolan årskurs F-3, Vanstaskolan årskurs 4-9 och grund- och gymnasiesärskolan.

Nynäshamns grund- och gymnasiesärskola utgörs av grundsärskolan, grundsärskolan inriktning träning, gymnasiesärskolan och gymnasiesärskolans individuella program.

Nya rektorer

Mia Clemmedsson blir rektor för Nynäshamns grund- och gymnasiesärskola och Jenny Ögren blir rektor för Vanstaskolan årskurs F-3 och Tallbackaskolan årskurs F-3.

Magnus Prior, rektor för Vanstaskolan årskurs 4-9, blir områdesansvarig för Ösmos rektorsområden.

– Den nya organisationen ger ett närmare och tydligare ledarskap av skolorna i Ösmo. Vi är också glada att skapa ett mer samlat ansvar för särskoleverksamheten i kommunen, säger Johan Augustsson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Mia Clemmedsson var tidigare rektor för Viaskolan årskurs F-5 och till dess att ny rektor är rekryterad blir Jan Silverbrandt tillförordnad rektor.

Text: Ida Norrström

Sidan granskad 2017-06-26

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Dekorationsikon för besökadress

Stadshusplatsen 1

Dekorationsikon för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp