Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2017-03-08

Förslag om ny skola i Ösmo

På barn- och utbildningsnämndens uppdrag har förvaltningen utrett möjligheterna till en omorganisation av skolorna i Ösmo rektorsområde. Nämnden vill bland annat titta på förutsättningarna för att bygga en ny skola i Ösmo och flytta verksamheten från Tallbackaskolan.

Barn- och utbildningsförvaltningen lämnar förslag om en förstudie till nämnden och där föreslås bland annat att elever som i dag hör till Tallbackaskolan och Vanstaskolan kommer att tillhöra den nya skolan.

– Det är viktigt att ta ett helhetsgrepp om hela skolans verksamhet för att elever och personal i Ösmo ska känna trygghet inför framtiden. Vi måste prioritera skolans verksamhet med fokus på lokaler som är funktionella för verksamheten, säger Johan Augustsson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Behörig personal

Syftet med omorganiseringen är att behålla kompentens i fråga om behörig personal, få elever att välja kommunens skolor och att bedriva en ekonomiskt hållbar skolverksamhet i funktionella lokaler.

– En förstudie för att bygga ett nytt skolhus i Ösmo ligger helt i linje med att satsa på Ösmo som ett naturligt nav för en fortsatt expansion. Investeringen i en ny skola kan också bidra till att elever som går i grannkommuner söker sig tillbaka till Nynäshamn, säger Johan Augustsson.

Förslag läggs fram 23 mars

Nämnden kommer också att behandla förslag om att flytta grundsärskolan inriktning träning och gymnasiesärskolan från lokalerna på Tallbackaskolan till Nynäshamns gymnasium.

Förslagen om Ösmo läggs fram till barn- och utbildningsnämnden 23 mars.

Text: Ida Norrström

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-03-15

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp