Lyssna på sidan Lyssna

2019-05-23

Digital lärplattform till skola och förskola

Nynäshamns kommun har upphandlat den digitala lärplattformen Vklass till alla skolor. Syftet är bland annat att förbättra kommunikationen mellan skolan och hemmet och att underlätta lärarnas administrativa arbete.

människor vid en dator

Foto: Scandinav Bildbyrå

Under våren har Nynäshamns kommun har genomfört en upphandling av lärplattform och att det vinnande anbudet kom från Vklass. Det finns flera syften med en digital lärplattform. Bland annat underlättar den kommunikationen mellan skolan och hemmet men den underlättar också det administrativa arbetet för kommunens lärare.

- Lärplattformen kommer att länka samman elever, lärare och vårdnadshavare kring undervisningen och dessutom märkbart minska vår pappersanvändning, säger Lina Axelsson Kihlblom, chef för barn- och utbildningsförvaltningen. Det är också en stor fördel att elever och vårdnadshavare tydligt kan se aktuella läxor, scheman och ta del av informationsutskick direkt i sina mobiltelefoner, läsplattor och datorer.

För förskola, grundskola och gymnasiet

Kommunens gymnasieskola använder idag redan en annan digital lärplattform, men möjligheten finns att gå över till Vklass. I dagsläget är det dock förskolan och grundskolan som kommer att använda Vklass.

Stort fokus på digitalisering

Den digitala lärplattformen är en del av en större digitaliseringssatsning som pågår i kommunens skolor. Digitala läromedel som kan ersätta tryckta böcker är planerat och datorsatsningen en-till-en, som innebär att alla elever i årskurs 7-9 erbjuds en egen dator, har pågått sedan hösten 2018.

- Vi arbetar med att förbättra likvärdigheten för våra elever och ska vi lyckas är det viktigt att alla får samma tillgång till undervisning och läromedel, oavsett var de bor, säger Kihlblom. Digitaliseringen gör dessutom processen mer kostnadseffektiv och bättre för eleverna.

Text: Fredrik Nordensson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-05-23

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp