Lyssna på sidan Lyssna

Artiklar om förskola och skola

Tidigare artiklar i kronologisk ordning.


 • Öppet hus planeras på gymnasiet
  Som en följd av covid-19 kommer gymnasiemässan i år bara att kunna hållas i form av en digital mötesplats.

 • Ändring av rektorsområden i Ösmo
  Från och med höstterminen 2021 kommer det att vara en ny indelning av rektorsområden i Ösmo. Årskurserna 4-6 i Vanstaskolan kommer då att ingå i rektorsområde för F-6 i stället för att som nu tillhöra 4-9.

 • Radiointervju.
  Förskolans pedagogiska centrum uppmärksammas
  Det blev en härlig start på måndagsmorgonen när P4 Stockholms Pär Fontander intervjuade verksamhetsansvariga Karin Tuorda och skolchefen för förskolan Tina Persson om satsningen på ett pedagogiskt centrum, Insikten på Utsikten.

 • Information inför skolstarten
  Onsdag 19 augusti börjar skolornas läsår 2020/2021. Här kan du läsa om skolskjutsar samt vilka uppropstider som gäller för respektive skola.

 • Samlad särskola får nytt namn
  När höstterminen inleds nästa vecka har grundsärskolan och gymnasiesärskolan flyttat från Tallbacka till Idunvägen 1 i Nynäshamn. Samtidigt byts då namnet på skolan till Grund- och gymnasiesärskolan Idun.

 • Vklass för vårdnadshavare till grundskoleelever
  Från terminsstarten 19 augusti kommer vårdnadshavare till elever i grundskola, grundsärskola och fritids att kunna logga in i den nya lärplattformen Vklass.


 • Sunnerby förskola flyttar tillbaka
  Under våren och sommaren har barnen på Sunnerby förskola evakuerats till Rumba förskola i Nynäshamn. Nu är de tillfälliga lokalerna klara och förberedelserna pågår för fullt inför att barnen kommer tillbaka till Sunnerby.

 • Utmanande vår tycks inte påverka betygen
  Trots en vår med stark påverkan av covid-19 har skolorna i Nynäshamns kommun lyckats hålla gymnasiebehörigheten på ungefär samma nivå som förra året.

 • Katarzyna Duszynska, projektledare och språkcoach.
  1,3 miljoner kronor till ”Trygga föräldrar”
  Det råder full aktivitet på Campus Nynäshamn. Nu är det klart att Campus i samverkan med socialförvaltningen har beviljats drygt 1,3 miljoner kronor till projektet ”Trygga föräldrar i utbildning och samhälle”.

 • Nämnd godkänner lösningar för utökning av elevplatser
  Det råder platsbrist i skolorna i tätorten Nynäshamn samtidigt som det via bostadsbyggande förväntas bli ännu fler elever framöver. Det gör att barn- och utbildningsnämnden nu har fattat beslut om åtgärder som ska kunna öka kapaciteten.

 • Klartecken för att distansundervisning kan avslutas
  Utifrån nya direktiv från Folkhälsomyndigheten har barn- och utbildningsnämnden nu upphävt sitt tidigare beslut om distansundervisning på Nynäshamns gymnasium och Campus Nynäshamn.

 • Elgitarr.
  Kulturskolan får 326 000 kronor i statligt stöd
  Nynäshamns kulturskola har beviljats 326 000 kronor i stöd av Statens kulturråd, som ett sätt att stärka den frivilliga verksamheten.

 • Studenter i skogsmiljö.
  Annorlunda men lyckade skolavslutningar
  Nu har eleverna i Nynäshamns kommuns skolor haft sina avslutningar i en tid som förstås påverkas mycket av coronaviruset.

 • Sara Scot.
  Sara Scot klar som ordinarie rektor i Sorunda
  Det är nu klart att Sara Scot blir ordinarie rektor för Sunnerbyskolan och Kyrkskolan i Sorunda.

 • Paviljonger och ny konceptförskola på gång i Sunnerby
  Först flytt tillbaka till nya paviljonger i Sunnerby, där det sedan byggs en ny konceptförskola. Det är verkligen saker på gång för Sunnerby förskolas verksamhet.

 • SL går tillbaka till ordinarie tidtabell måndag 25 maj
  Sedan slutet av mars har SL haft ändrade tider för sin trafik, som en följd av coronaviruset. Men från måndag, 25 maj, ska kollektivtrafiken återgå till vintertidtabellen – som sedan gäller fram till sommartidtabellen tar vid 18 juni.

 • Inga traditionella skolavslutningar i år
  För att minska risken för smittspridning avseende coronaviruset covid-19 kommer det i år inte att genomföras några skolavslutningar i traditionell form i Nynäshamns kommuns grundskolor.
Sidan granskad 2018-01-22

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp