Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2017-11-10

Första utkast på kommunens ambition för Segersäng

Den 30 augusti stod klart att Segersäng är en av de utpekade platserna för regeringens satsningar på nya hållbara städer. Sedan dess har arbetsgruppen arbetat intensivt med att få fram ett dokument som beskriver kommunens vilja och ambition för en ny stadsdel i Segersäng.

Som ni alla är medvetna om pågår just nu en förhandling om ett eventuellt avtal mellan kommunen och staten angående en stad i Segersäng. Avtalet kommer upp för behandling i kommunfullmäktige i januari. Anledningen till att kommunfullmäktige så snart måste ta ställning till detta är att regeringens utredare ska ha med alla eventuella avtal i sin slutliga rapport. Det föreligger alltså ett politiskt läge som kräver att kommunen senast i januari beslutar sig för ett positivt eller negativt besked till ett avtal med staten.

- Det känns bra att nu kunna gå ut med ett första utkast från förvaltningen även om mycket fortfarande kan hända. Det gäller att komma ihåg att det här är just ett utkast och att inget är helt säkert innan förhandlingarna med regeringen är avslutade, säger Mikael Gustafsson, planeringschef och kommunens förhandlare i frågan.

När dokumentet är fastslaget kommer det bli en bilaga till regeringens utredning och utgöra ett underlag till det juridiskt bindande intentionsavtal som nu arbetas fram.

- Vi tar nu emot synpunkter och kommentarer på innehållet i utkastet. Det är därför troligt att dokumentet kommer justeras innan arbetsgruppen tar fram ett formellt förvaltningsförslag som både innehåller förslag till intentionsavtal och ambitionsinriktning.

Syftet med dokumentet är att beskriva kommunens vilja och ambition med en ny stadsdel i Segersäng och ge en bättre förståelse för vad det juridiskt bindande intentionsavtalet i praktiken betyder.

Dokumentet kommer att behandlas i kommunstyrelsen tidigast i december och därefter antas eller avslås i kommunfullmäktige i januari 2018. Anledningen till att kommunfullmäktige så snart måste ta ställning till detta är att regeringens utredare ska ha med alla eventuella avtal i sin slutliga rapport, vilket kräver att kommunen senast i januari beslutar sig för ett positivt eller negativt besked till ett avtal med staten.

Ta del av dokumentet

Segersäng_Utkast till ambitionsinriktningPDF

Kontakt

De som vill bidra med synpunkter och kommentarer om innehållet i utkastet är välkomna att kontakta planeringschef Mikael Gustafsson på mikael.gustafsson@nynashamn.se

 

Mer om Segersäng

 

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-06-25

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp