Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2017-10-26

Träff med regeringen den 5 oktober

Den 5 oktober träffade delar av kommunens förhandlingsgrupp regeringens förhandlare kopplat till regeringens utredning kring nya städer.

Träffen var ett möte utöver själva förhandlingen, där kommunen visade runt regeringens förhandlingsgrupp i det tilltänkta områden för den nya stadsdelen. Regeringens förhandlare presenterade samtidigt vilka krav de vill ska vara uppfyllda för att det ska kunna bli ett intentionsavtal mellan kommunen och staten.

- Vi passade såklart på att föra fram våra krav om ny Segersängväg, dubbelspår på Nynäsbanan samt finansieringslösningar (t ex statliga förmånliga lån) för att vi överhuvudtaget ska kunna påbörja byggandet av en ny småstad. Vår bedömning var att vi fick ganska bra förståelse för våra krav, säger Mikael Gustafsson, planeringschef och kommunens förhandlare i frågan.

- Vi framförde även att tidplanen är väldigt kort och att vi önskade att ett beslut i kommunfullmäktige hellre bör fattas i januari 2018 än i december 2017.

Efter det mötet påbörjade kommunens arbetsgrupp ett intensivt arbete med att ta fram ett underlag för att kunna leverera svar på regeringens frågor.

Tillbaka


Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-06-25

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp