Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

StartskottetStartskottet för byggnationerna

Den 16 september 2016 gick startskottet för byggnationerna av Stockholm Norvik Hamn. Det var en välbesökt ceremoni där nynäshamnare, företagare och representanter för Nynäshamns kommun, Stockholms Hamnar och NCC firade byggstarten tillsammans.

– Nu har det officiella startskottet för byggnationerna gått. Hamnen och logistik- och företagsparken är betydelsefulla för Nynäshamns fortsatta utveckling så det var verkligen roligt att så många nynäshamnare tog chansen och deltog vid det historiska tillfället, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Cirka 1 000 personer tog tillfället i akt och deltog vid firandet av den officiella byggstarten av Stockholm Norvik Hamn och Norvik logistik- och företagspark.

Flera utställningar

Dagen innehöll tal av bland andra Anna Ljungdell. Efter talen tryckte talarna gemensamt på knappen för startskottet - och byggnationerna var officiellt i gång. 

Under dagen kunde besökarna även titta på flera utställningar med information om varför hamnen byggs, vad som byggs, hur den byggs och Norvik logistik- och företagspark.

– Godsvolymerna ökar stadigt och Stockholm Norvik Hamn är en viktig pusselbit när vi nu utvecklar våra hamnar för att kunna ta emot framtidens volymer och fartygsstorlekar, säger Johan Castwall, VD Stockholms Hamnar.

– Norvik logistik- och företagspark kommer att komplettera hamnen med den service som en hamn behöver vad gäller lager, kontor, service etcetera. Vi har redan många förfrågningar och är mycket glada över att äntligen kunna påbörja arbetet på allvar, säger Svante Hagman, affärsområdeschef NCC Infrastructure.

Sidan granskad 2019-06-13

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp