Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2019-06-19

Ombyggnad och underhållsåtgärder i Gröndalsskolan

Lilla Gröndal och Humlegårdsskolan ska flytta till Gröndalsskolan. Skolan renoveras och anpassas nu för att rymma de nya eleverna. Delar av skolan ska också få nytt tak.

Humlegårdsskolans och Lilla Gröndals lokaler är i dåligt skick och kommunen har därför beslutat att verksamheterna ska flytta till Gröndalsskolan.

Nya klassrum för årskurs F-3 byggs

För att rymma de nya eleverna ska Gröndalsskolan byggas om. Det blir sex nya klassrum för årskurs F-2 i skolans B-hus och två klassrum för årskurs 3 i A-huset. Bygget av de nya klassrummen påbörjas under sommaren och kommer att vara klara för inflyttning under hösten/vintern 2019. Mer information om hur flytten ska gå till och exakt inflyttningsdatum kommer längre fram.

Om- och tillbyggnad av matsalen

Gröndalsskolans matsal är redan i dagsläget för liten för antalet elever som går i skolan idag. Matsalen behöver vi därför bygga ut med cirka 185 kvadratmeter för att göra plats för de nya eleverna.

Entreprenaden upphandlades under våren, upphandlingen överklagades dock vilket har försenat projektet. Arbetet med ombyggnaden är planerat att starta under vecka 34. Inflyttning beräknas till våren 2020.

Under tiden som arbetet med matsalen pågår kommer eleverna att få äta lunch i en tillfällig matsal i Nynäshamns sjukhus.

Takrenovering, dränering av grunden och dagvattenhantering

Taket på den höga delen av Gröndalskolans A-hus läcker in vatten när det regnar, beläggningen är sliten och taket är i behov av att bytas ut.

Taket ska därför byggas om för att förbättra vattenavrinningen och nytt tak ska läggas. Då ventilationen i den berörda delen A-huset är monterad ovanpå taket betyder det att denna måste monteras ned innan en renovering av yttertaket kan utföras. Ett nytt ventilationsutrymme ska byggas på marknivå på byggnadens kortsida. I samband med detta genomför vi även en dränering av grunden på den berörda byggnaden.

Arbetet är planerat att utföras i två etapper. Förutsatt att allt går som planerat ska etapp ett genomföras under sommaren 2019, då dränerar vi grunden på den berörda byggnadsdelen och gjuter grunden för det nya ventilationsutrymmet. Den andra etappen måste upphandlas vilket sker under hösten.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-06-19

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp