Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Ingen ny stadsdel vid Segersäng

Regeringen satsar på att utveckla hållbara stadsdelar i sex kommuner runt om i landet och i augusti 2017 pekades Segersäng ut som en möjlig ort.  Förhandlingar pågick under hösten mellan regeringen och kommunen med ambitionen att ingå ett intentionsavtal innan årets slut.

Regeringen kunde dock inte möta upp mot kommunens tre huvudkrav vilket gjorde att förhandlingarna avslutades i december utan avtal.

Vid kommunstyrelsens möte den 13 december 2017 beslöts dock att kommunen ställer sig positiv till att fortsätta samtalen med regeringen om en möjlig framtida så kallad avsiktsförklaring, förutsatt att kommunens tre huvudkrav finns med i den dialogen

Läs mer om arbetet här >>

Frågor och svar om förhandlingarna med regeringen >>länk till annan webbplats

  

Tidigare nyheter om Segersäng

 • 2017-12-12
  Förhandlingarna med regeringen avslutade
  Förhandlingarna mellan Nynäshamns kommun och regeringen om ett avtal kopplat till Segersäng är nu avlutade. Kommunens förhandlingsgrupp föreslår att kommunstyrelsen i dagsläget inte tecknar något avtal med regeringen, men ställer sig samtidigt positiv till att senare återuppta förhandlingen med staten i form av en avsiktsförklaring. Den 13 december tar kommunstyrelsen ställning till förhandlingsgruppens förslag.
 • 2017-11-24
  Kommunens krav i förhandlingarna om ny stadsdel i Segersäng
  Förhandlingsgruppen för arbetet med en ny stadsdel i Segersäng har under november träffat regeringens utredare vid två tillfällen. Senaste mötet ägde rum onsdagen den 20 november.
 • 2017-11-10
  Första utkast på kommunens ambition för Segersäng
  Den 30 augusti stod klart att Segersäng är en av de utpekade platserna för regeringens satsningar på nya hållbara städer. Sedan dess har arbetsgruppen arbetat intensivt med att få fram ett dokument som beskriver kommunens vilja och ambition för en ny stadsdel i Segersäng.
 • 2017-10-26
  Förhandling den 23 oktober
  Den 23 oktober tog kommunens förhandlingsgrupp emot regeringens förhandlare i kommunhuset i Nynäshamn.
 • 2017-10-26
  Träff med regeringen den 5 oktober
  Den 5 oktober träffade delar av kommunens förhandlingsgrupp regeringens förhandlare kopplat till regeringens utredning kring nya städer.
Sidan granskad 2018-06-25

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp