Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Earth Hour 2018

Lördagen den 24 mars klockan 20.30-21.30 genomförs världens största klimatmanifestation - Earth Hour. Nynäshamns kommun deltar för elfte året i rad.

Earth Hour är världens största klimatmanifestation. Förra året släckte människor i över 180 länder belysningen under en timme för att visa politiker och beslutsfattare att klimatfrågan är viktig. Eiffeltornet, Empire State Building, Sveriges riksdag, Globen, Stockholms Slott och Liseberg var några av de byggnader som släcktes under Earth Hour 2017. Släck ljuset du också!

- Att du släcker lamporna under en timme räddar ju inte världen, men det är inte heller meningen. Earth Hour är en global manifestation som ska sätta fokus på miljöfrågan, säger Erik Johansson, klimat- och miljöstrateg på Nynäshamns kommun.

År 2018 kommer Nynäshamns kommun släcka ner kommunhuset och Stadshusplatsen. Släck ner du också för att visa ditt engagemang!

Kommunen kommer också att bjuda in skolelever till teaterföreställningar och anordna en modevisning av second hand-kläder på Folkets Hus den 21 mars.

Teatern Soporna visades för förskolan och lågstadiet

Under 2017 års Earth Hour-vecka visade kommunen tillsammans med Nynäshamnsbostäder en barnteater på återvinningstema.

Miljöarbete året runt

Det klimatarbete som gör skillnad pågår året runt. Här är exempel från vår verksamhet.

Vad är Earth Hour?

Lördagen den 24 mars klockan 20.30-21.30 inträffar Earth Hour - världens största klimatmanifestation. Under en timme släcker vi ljuset för att signalera till politiker och beslutsfattare att de måste agera snabbt och kraftfullt i klimatfrågan. Förra året deltog över 180 länder i manifestationen.

Sidan granskad 2018-05-22
Sidansvarig: Annie Skytt

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp