Lyssna på sidan Lyssna

Trafikantveckan 2020

Som en del av ett större hållbarhetsarbete medverkar Nynäshamns kommun återigen i Europeiska Trafikantveckan 16-22 september. Syftet med veckan är att uppmärksamma och underlätta för hållbara resor och transporter.

Veckans aktiviteter

Kör månbil med Ung Fritid

Nu utökar Ung Fritid sin verksamhet i skateparken! Prova på att köra månbilar och ta ett månbilskörkort. Ung fritid finns i skateparken fram till klockan 17 måndag-onsdag och till klockan 21 torsdag-fredag.

Guidad cykeltur

Torsdagen 17 september klockan 15.00-16.30. Turen går längs vattnet runt Strandvägen och avslutas vid Nicksta Camping. Vi gör några stopp längs med vägen och guiden Lennart Thunqvist från Campus Nynäshamn berättar om händelser från förr och nu. Vi samlas på Stadshusplatsen (Banantorget) och cyklar cirka 10 kilometer. Anmäl dig genom att maila ditt namn till isa.eriksson@nynashamn.se och skriv guidad cykeltur i ämnesraden. Antalet platser är begränsade, först till kvarn gäller!

Barnens trafikskola

Kommunens skolbarn i klasserna förskolesklass till årskurs 3 får under veckan möjlighet att ta cykelkörkort. barnen cyklar en kort bana och får lära sig om enklare trafikregler och vägmärken.

Stationär cykelpump

För att uppmuntra till cykling kommer en stationär cykelpump att sättas upp i centrala Nynäshamns stad. Pumpen fungerar för alla slags ventiler; cykelventil, bilventil och racerventil (prestaventil). Cykelpumpen sätts upp i Nynäshamns stad som ett pilotprojekt och målet är att på sikt sätta upp fler pumpar i kommunen.

Hälsans stig

Cykla eller gå Hälsans stig! Det finns en i Ösmo som är fyra kilometer och en i Nynäshamn som är sex kilometer. Stigarna ligger centralt och är tillgänglighetsanpassade så alla som vill kan ta sig runt dem. Det är platt mark, inga trappor eller branta backar, det finns toaletter, ställen att vila benen på längs vägen och stigarna är väl skyltade. Kartor finns över båda stigarna klicka här för Hälsans stig NynäshamnPDF och här för Hälsans stig ÖsmoPDF. Du kan även hämta en karta på följande ställen:

  • Vårdcentralen, Birkavägen 1 i Ösmo.
  • Biblioteket, Ösmo centrum 4 i Ösmo.
  • Kontaktcenter, Stadshusplatsen 1 i Nynäshamn.
  • Nynäshamns besökscenter, Fiskargränd 5 i Nynäshamn.
  • Apoteket Hjärtat, Centralgatan 16 i Nynäshamn.
  • Nicksta camping, Nickstabadsvägen 17 i Nynäshamn.

Årets tema

Varje år har Trafikantveckan ett nytt tema som fokuserar på en viktig sakfråga kring transporter och mobilitet. År 2020 är temat Fossilfria resor för alla och slogan Var smart – res smart!

En kvinna cyklar längs vattnet.
Sidan granskad 2020-09-17

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp