Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Gå och cykla

Regelbunden fysisk aktivitet är en förutsättning för god folkhälsa. Möjligheterna för människor att dagligen vara fysiskt aktiva ökar om det finns attraktiva, säkra och trygga gång‐ och cykelvägar till olika resmål.

Gång- och cykelvägar

Ett väl utbyggt gång‐ och cykelvägnät är särskilt viktigt för barn och ungdomar. Dels för att de ofta saknar alternativa färdsätt till gång eller cykel, dels för att möjligheten att, utan att vara beroende av en vuxen, komma till skola eller fritidsaktiviteter kan ge barn en viktig självständighet och möjlighet att på egen hand uppleva och utforska sin närmiljö.

En stor del av de resor som görs med bil är under 5 kilometer. Ett väl utbyggt gång‐ och cykelvägnät kan minska användningen av bil för korta resor, vilket bidrar till att förbättra miljön, såväl lokalt som regionalt och globalt.

Du hittar mer information om hur Nynäshamns kommun arbetar med dessa frågor i gång- och cykelplanen.

Cykla i Nynäshamn

I Nynäshamn finns många fina cykelstråk runt om i kommunen. Vill du ha tips på nya cykelvägar finns våra cykelkartor till din hjälp.

Om du inte orkar eller vill cykla hela vägen går det utmärkt att ta med cykeln på tåget eller ställa den vid någon av pendeltågsstationerna. Där finns cykelparkeringar med väderskydd, belysning och möjlighet att låsa fast ramen.

visitnynashamn.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster finns mycket information om bland annat cykelleder och cykeluthyrning.

Sidan granskad 2020-06-24

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp