Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Information om risker kopplat till pågående torka

Här har vi samlat information om konsekvenskerna av det torra vädret. Länkar till mer information om:

Etablera företag i Nynäshamn

Gör som så många andra företag - bli en del av Nynäshamns kommuns näringsliv. Nynäshamn ligger endast 30 minuter från Globen i Stockholm.

Nynäshamns kommuns näringsliv växer snabbt och präglas idag av stort antal små och medelstora företag. Det finns även större företag, bland annat oljeraffinaderiet Nynas AB som har en lång historia i kommunen.

Framtidskommun för företagsetableringar

Nynäshamns näringsliv andas framtidstro med sina stora infrastruktursatsningar. År 2008 invigdes en fyrfilig motorväg mellan Nynäshamn och Stockholm och arbetet med att förbättra Nynäsbanan pågår. Nästa stora satsning är Stockholm Norvik Hamn med närliggande Norvik logistik- och företagspark. Alla de här projekten har lett till ökat intresse för att bo och etablera företag i kommunen.

För att attrahera även utländska investerare och etablerare till Nynäshamn samarbetar Nynäshamns kommun med Stockholm business alliance (SBA). Till vänster finns information på engelska om SBA.

Samverkan näringsliv och kommun

I Nynäshamn arbetar näringsliv och kommun tillsammans med att utveckla det lokala näringslivsklimatet. Det finns olika samarbetsforum för diskussion och erfarenhetsutbyte, bland annat näringslivsråd och företagarträff. Så ofta som det är möjligt gör representanter från kommunen även företagsbesök för att få inblick i varje enskilt företags förutsättningar.

Bo nära vatten och Stockholm till lägre kostnader

I Nynäshamn är det inte långt till naturen eller vattnet, oavsett var man bor i kommunen. Det finns attraktiva lägenheter och hus och tomter i naturskön miljö. Dessutom kan du bo till en rimlig kostnad då bostadspriserna fortfarande är lägre än i många andra delar av Stockholmsregionen.

Nära till allt

I Nynäshamn finns fortfarande många av småstadens fördelar kvar. Miljön är trygg och det är nära till allt. Tänk dig att kunna cykla till jobbet utan att behöva trängas med bilar och bussar och att kunna gå ner till båten vid båtplatsen mitt i stan. Under sidorna Bo i Nynäshamn finns mer information om Nynäshamn som bostadsort.

Bra barnomsorg och utbildning

Kommunen erbjuder ett varierat utbud av barnomsorg, skolor och utbildning. Bland annat finns en naturskola och en kultur- och musikskola. Kommunen har även ett rikt föreningsliv.

Sidan granskad 2017-11-06
Sidansvarig: Lisa Olen

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp