Lyssna på sidan Lyssna

Politiska ledningens vision - Nynäshamn 2030

Nynäshamn har unika förutsättningar. Vi tillhör Stockholmsregionen som är norra Europas mest expansiva, samtidigt som vi via vår hamn har nära till såväl Gotland som Polen och Lettland. Det är också nära till naturen och skärgård som kan nås med landburen trafik. Detta skapar bra möjligheter för Nynäshamns utveckling.

Alliansens mål är att kommunen, inte i första hand ska uppfattas som en myndighet, utan som medborgarnas egen serviceorganisation. Kommunens arbetsprocesser ska vara öppna för insyn och man ska vara säker på att få det stöd och den service man har rätt till.

Det ska vara tryggt att bo i Nynäshamn och när du rör dig ute på gator, vägar och torg. Vård och omsorg ska ha hög kvalitet så att de behövande och anhöriga kan känna sig trygga. Barn och ungdomar ska känna sig trygga under sin utbildning och de ska ha skickliga lärare, som skapar bra förutsättningar för ungdomars framtid. Den mat som serveras i barnomsorg, skola, vård och omsorg ska i möjligaste mån vara ekologisk, närproducerad och lagas lokalt.

För Alliansen är frågorna kring det lokala näringslivet och jobben centrala. Vi vill göra det mer lönsamt att jobba och underlätta för företag och entreprenörer att starta och växa samt ge tidigt och tydligt stöd till dem som ännu inte etablerat sig på arbetsmarknaden.

Ordning och reda i kommunens finanser är en grundförutsättning för att samhällstjänsterna ska fungera. En grund till framgång är att kommunalt satsa på det som är förutsättningen för tillväxt och framtida skatteintäkter – skola, utbildning, bostadsbyggande och näringslivsutveckling.

"Nynäshamn – där havet och livet möts."

Sidan granskad 2019-11-07

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp