Vanstaskolan
Vanstaskolan

Välkommen till Vanstaskolan

Vanstaskolans personal har elevens kunskapsutveckling i centrum. Varje elevs förutsättningar tas tillvara och varje elev skall ha en möjlighet att utvecklas.

Det är viktigt för personalen på Vanstaskolan att eleven ser sina egna möjligheter genom att vi konkretiserar målen. För trygghet och säkerhet arbetar skolan med social och emotionell träning från förskola till årskurs 9. Genom övningar utvecklar barnens sociala och emotionella förmågor. I klass F-3 respektive 4-9 har skolan en vuxengrupp mot kränkande behandling som arbetar för ökad trygghet i skolan.

Skolan betonar att läsningen har en stor betydelse för hur barnen skall lyckas och därför arbetar vi med läsutveckling. Årligen hålls en läsvecka för F-3 respektive 6-9. Eleverna i 6-9 avslutar sin läsvecka med ett öppet hus för där föräldrar och syskon har möjlighet att se barnens presentationer.

Vanstaskolan har skolverksamhet från förskola till årskurs 9 samt särskola från 1 till 9.

  • Ny ledningsorganisation i Ösmo rektorsområde


    Inför höstterminen 2017 delas Ösmo rektorsområde in i tre rektorsområden där Nynäshamns grund- och gymnasiesärskola blir ett rektorsområde, det andra Vanstaskolan årskurs F-3
    tillsammans med Tallbackaskolan årskurs F-3 och det tredje Vanstaskolan årskurs 4-9.


Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08  
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp