Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2016-02-15

Därför sökte kommunen inte statsbidrag till förskolan

I ett inslag i Sveriges Television i veckan rapporterades det att bland annat Nynäshamns kommun inte sökt regeringens statsbidrag för att kunna minska förskolegrupper. Här får du förklaringen till varför kommunen avstod från att söka förra året.

Statsbidraget kan sökas av kommuner och ägare till fristående förskolor, för insatser som syftar till att minska barngruppernas storlek. Kommuner ska prioritera att minska grupper med barn födda 2013 eller senare. Bidragets storlek är 30 000 kronor för varje plats som barngruppen minskas med. Kommuner kan också få statsbidrag för att undvika en planerad utökning av barngruppens storlek.

Därför avstod kommunen från att söka

— Den tidigare förvaltningsledningen bedömde att det, oavsett ekonomi, då inte var praktiskt genomförbart att leva upp till de krav i fråga om lokaler och personal som statsbidraget förutsatte, säger Tommy Fabricius, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Bidraget kommer att sökas i år 

Nynäshamns kommun kommer dock att söka bidraget i år. En orsak är bland annat att det nu är organisatoriskt möjligt att börja minska barngrupperna för att ge barn möjlighet att lära och utvecklas i förskolan.

— Vår samlade bedömning idag är att dessa statsbidrag ska sökas, och vi räknar med att göra det redan nu till nästa ansökningsomgång som öppnar i mars, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Patrik Isestad (S).

Text: Jeanette Eliasson
Foto startsidan: Scandinav bildbyrå

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-07-03
Sidansvarig: Jeanette Eliasson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp