Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Teman att välja

Under varje termin kommer du att kunna välja på olika teman. För närvarande finns aktiviteter inom områdena djur och natur, kultur, dans, yoga, skapande spel.

Här kan du läsa kort om varje tema, i menyn intill finns mer detaljerad information om respektive aktivitet.

Ansökan och kostnad

Nu kan föräldrar ansöka om plats för sina barn till Temafritids till höstterminen 2017. Kostnaden för Temafritids är samma som för skolans fritidshem. Avgiften är inkomstbaserad och kan beräknas i Dexter.

Flicka med kanin

Tema Djur och Natur

Är du intresserad av djur, natur och hästar? Då är det här ett tema för dig. Nynäshamns Ridklubb håller i olika aktiviteter i samarbete med lokala föreningar inom djur och natur. Temat passar lika bra för de barn som är ny i stallet som för barn som är van. I stallet finns snälla och välutbildade hästar och ponnyer som kommer att delta i verksamheten. Barnet får förstås rida men även göra andra saker.

Hund och skötsel

För dig som har en hund eller drömmer om att ha en hund så kan du lära dig mer om hur du bygger upp en relation med en hund och hur ni blir bästa kompisar. Ute i skogen tränar vi agility och parkour tillsammans med hundar.

Bågskytte

Vid tio tillfällen kommer du att få lära dig grunderna i bågskytte.

Två ungdomar som spelar teater

Tema Kultur

Vill barnet hålla på med bild, musik, dans och drama ska du välja det här temat. Här kommer vi att göra en massa spännande saker. Vi kommer jobba med skapande verkstad, musik och en teaterföreställning på Konstpoolen och Kulturskolan.

Drama, musik och dans på kulturskolan

Två dagar i veckan är vi på Kulturskolan och jobbar med en dramaföreställning. Här finns möjlighet att prova på olika roller både på och runt scenen. Du får göra dramaövningar, jobba med improvisation, dans och musik.

 

Temafritids Sorunda

 

Dans

På dansen får du lära dig olika dansstilar med Birgittas dans. Showdans/jazz, street/jazz, modern dans och balett. I slutet av terminen har vi en kort föreställning.

Yoga

Yoga med Emma Solander. På yogan får du genom olika lekar hela kroppen i rörelse. Du kommer att få kroppskännedom, bygga styrka och öka din smidighet. Genom olika andningstekniker får du lära dig att hitta ett lugn och fokus.

Skapande spel

I Sorunda bibliotek med Amelie Schenström. Här får du spela rollspelsliknande brädspel ,kort och tärning. Du kommer också att prova på att göra egna spel.

Sidan granskad 2017-06-30
Sidansvarig: Fredrik Nordensson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp