Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2016-05-02

Fjärilarnas helg 11-12 juni i Stora Vika

Välkommen till Fjärilarnas helg lördag den 11 och söndag den 12 juni i Stora Vika kalkstensbrott. Ett evenemang med aktiviteter för både stora och små.

Midsommarblåvinge, foto: Martin Olofsson.

Midsommarblåvinge, foto: Martin Olofsson.

Lördag 11 juni


11.15 - cirka 14.30 Guidad tur runt Fjärilsstigen

Fjärilsexperterna Göran Palmqvist, Martin Olofsson och kommunantikvarie Maria Landin berättar om den rika fjärilsfaunan samt Stora Vikas forntida och nutida historia. Det blir fikapaus på halva vägen så ta gärna med matsäck. Samling vid flaggstängerna vid vägen till gamla cementfabriken.

11.15- cirka 12.45 Aktiviteter för barnfamiljer

Håva fjärilar, leta småkryp och lek fjärilslek med Robert Lättman-Masch och Mats Wejdmark från Nynäshamns Naturskola. Håvar och annan utrustning finns att låna. Det går bra att ha med sig barnvagn. För den som önskar finns det möjlighet att efteråt gå vidare på Fjärilsstigen och komma fram till de dammar där det finns ytterligare upptäckter att göra. Samling vid flaggstängerna vid vägen till gamla cementfabriken.

21.00 Kvällsguidning för att upptäcka nattflygande fjärilar

På lördagskvällen den 11 juni lyser Göran Palmqvist och Martin Olofsson med lampa för att upptäcka nattflygande fjärilar i Stora Vika. Det finns även möjlighet att spana efter fladdermöss med hjälp av detektor. Samling vid flaggstängerna vid vägen till gamla cementfabriken.

Söndag 12 juni

11.15 - cirka 14.30 Guidad tur runt Fjärilsstigen

Samling vid flaggstängerna vid vägen till gamla cementfabriken. Fjärilsexperterna Göran Palmqvist och Martin Olofsson samt kommunantikvarie Maria Landin berättar om den rika fjärilsfaunan samt Stora Vikas forntida och nutida historia. Det blir fikapaus på halva vägen så ta gärna med matsäck.

11.15- cirka 12.45 Aktiviteter för barnfamiljer

Samling vid flaggstängerna vid vägen till gamla cementfabriken. Håva fjärilar, leta småkryp och lek fjärilslek med Robert Lättman-Masch och Mats Wejdmark från Nynäshamns Naturskola. Håvar och annan utrustning finns att låna. Det går bra att ha med sig barnvagn. För den som önskar finns det möjlighet att efteråt gå vidare på Fjärilsstigen och komma fram till de dammar där det finns ytterligare upptäckter att göra. Med en hushållssil går det bland annat att fånga trollsländelarver och salamandrar som sedan släpps ut i dammen igen.

Så tar du dig hit

Buss 848 avgår från Nynäshamns station 10.18, gå av vid hållplatsen Stora Vika. Hitta hit med bil: Hitta.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kan du inte komma till Fjärilarnas helg?

Ingen fara, alla är välkomna till Fjärilsstigen när som helst! Längs stigen finns informationstavlor om natur och historia samt skyltar för barn med naturfakta och roliga uppdrag.Arrangörer Fjärilarnas helg är ett samarbete mellan Nynäshamns kommun, Naturskolan i Nynäshamn och Nynäshamns Naturskyddsförening. 

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2016-05-02
Sidansvarig: Anna Whitcombe

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp