2017-06-13

Nynäshamns missbruksvård utvecklas

Just nu pågår ett arbete för att förbättra och utveckla kommunens missbruksvård. Genom ett folkhälsoprojekt får Nynäshamns kommuns missbruksvård möjlighet att prova två nya insatser för målgruppen; kognitiv beteendeterapi och möjlighet till sysselsättning och arbetsrehabiliterande insatser.

Två nya insatser

- Kognitiv beteendeterapi och möjlighet till sysselsättning och arbetsrehabiliterande insatser är två nya insatser som vi tror kan ha god effekt förutom de insatser som vi redan erbjuder berättar Björn Engström, enhetschef inom socialförvaltningen. Vårt mål är att nå kommunens invånare i ett tidigare skede än idag och att minska individernas skadeverkningar av missbruket. På så sätt kan många drogrelaterade problem förhindras i samhället.

Utökad marknadsföring till medborgarna

- Vi utökar även vår marknadsföring till kommuninvånarna för att fler ska hitta den hjälp och det stöd vi erbjuder genom nya broschyrer, nya webbsidor och en animerad reklamfilmlänk till annan webbplats som vi kommer att visa på sociala medier, kommunens webbplats och tv skärmar runt om i kommunen. Förbättringsarbetet ska också stimulera till ökad delaktighet för individen genom ökad samverkan med exempelvis hälso-och sjukvården, avslutar Björn Engström.

I Nynäshamn har 17 procent av befolkningen ett så kallat riskbruk av alkohol. Ett riskbruk innebär mer än två ”glas” alkohol per dag för män och ett för kvinnor. Ett ”glas” motsvarar 50 centiliter starköl, 15 centiliter vin eller 4 centiliter sprit. Dessutom är den alkoholrelaterade dödligheten högre i Nynäshamns kommun än i många andra delar av länet.

Text: Marie Eriksson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-06-20
Sidansvarig: Marie Eriksson

Nynäshamns kommun 

Stadshusplatsen 1

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp