Jesper fixar finare stad

Parkarbete är nog det vanligaste sommarjobbet bland ungdomar. Frågan är hur jobbet som gör Nynäshamn finare egentligen är? Det bestämde jag mig för att ta reda på och traskade iväg för att intervjua Jesper Adolfsson.

Jesper rensar ogräs med rensjärn.

Att rensa ogräs med rensjärn ingår i jobbet som parkarbetare.

Ett vanligt sommarjobb som många får är just parkarbetare. För Jesper Adolfsson innebär det att rensa ogräs och rabatter med rensjärn och krattor. Han får också rensa tång och annat vid Nickstabadet.

Han arbetar med sju andra sommarjobbare, från halv åtta på morgonen till lite olika tider men som tidigast klockan 12 på fredagar.

– Vi får göra lite blandat. I början på morgonen så får vi rensa tång och fågelbajs nere i Nicksta. Att rensa fågelbajs är inte särskilt kul men att rensa tång är roligare, säger Jesper.

Jesper säger att folk bemöter honom och de andra sommarjobbarna på ett bra sätt och han tycker det är trevligt att prata med folk och träffa nya människor. Likaså uppskattar han samarbetet med de andra sommarjobbarna som han tycker fungerar jättebra.

Text och foto: Youssef Chardi

Sidan granskad 2016-08-16
Sidansvarig: Åsa Ericsson

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08  
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp