Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2017-03-24

Earth Hour 2017

Lördagen 25 mars är det dags igen för den globala manifestationen Earth Hour. Släck lyset klockan 20.30–21.30 och var med och visa att du värnar om jordens resurser.

Imorgon är det dags för världens största klimatmanifestation. Genom att släcka ljuset en timme skickar privatpersoner, företag och organisationer en signal till världens beslutsfattare om att agera i klimatfrågan.

Bakom Earth Hour står Världsnaturfonden WWF. Manifestationen startades 2007 av WWF i Australien och har växt till att engagera hundratals miljoner människor världen över.

Hur deltar jag?

Allt du behöver göra är att släcka lamporna under timmen som manifestationen varar: klockan 20.30-21.30 lördag 25 mars.

Delta på Facebook, Twitter och Instagram

Du kan också sprida information om manifestationen på Facebook, Twitter och Instagram. Glöm inte hashtaggen #earthhournynashamn. Berätta vad ni gör: kanske en klimatsmart middag, musikkväll i mörkret eller en stund för spökhistorier?

Nynäshamns kommun släcker ner

I år kommer Nynäshamns kommun att släcka ner kommunhuset och Stadshusplatsen.

Engagemang från företag under årets Earth Hour

Max Hamburgare: "Årets Earth Hour handlar om att äta mer klimatsmart genom att dels Halvera – äta mindre men bättre kött, och dels Dubblera – äta dubbelt så mycket grönt. Därför halverar vi priset på Greenfamiljen mellan klockan 20.30 och 21.30 den 25 mars. Förra året fyrdubblade vi andelen gröna burgare. Kan vi dubbla det igen under Earth Hour?"

Fazer Food Services är med och tar ställning för planeten genom att servera pastasallad på över 60 skolrestauranger runt om i Sverige. De informerar även om Earth Hour i restaurangerna för att öka medvetenheten om klimatfrågan bland personal och elever.

Nordic Choice Hotel uppmärksammar Earth Hour på alla sina 190 hotell med olika event och uppmanar sina gäster att delta. Bland annat kommer Nordic Choice Odin ha "Green stay" med vegetarisk buffé, unplugged piano, pyssel och tipsrunda.

Clarion hotell har en Dinner Journeylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nätverket Hållbara Restauranger inspirerar restauranger i sitt nätverk om att anordna hållbara menyer och en Candlelit Dinnerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Lär mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

ResQ Clublänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kommer släcka ned konton på sociala medier för att uppmärksamma Earth Hour-budskapen och sitt egna miljövänliga engagemang där de minskar matsvinnet hos restauranger och caféer.

Radisson Blu informerar sina gäster om Earth Hour och vikten av klimatarbetet samt sprider budskapet på sociala kanaler. Radisson Blu Malmö komponerar även en Earth Hour-meny i sin restaurang den 25 mars.

Orkla Foods Sveriges kök serverar en vegetarisk buffé den 24 mars. För varje portion som säljs skänker de 99 kronor till WWF. Gesten är en del av deras engagemang inför Earth Hour.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-06-21
Sidansvarig: Linnéa Gustavsson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp