2016-05-25

Företagsklimatet i kommunen har förbättrats något

Företagsklimatet i kommunen har förbättrats en aning. Företagarnas sammanfattande omdöme om företagsklimatet i kommunen är betyget 2,84 jämfört med förra årets 2,66. Det enligt Svenskt Näringslivs enkät om företagsklimatet som presenteras under tisdagen.

– Det är glädjande att vi har ett trendbrott. Samtidigt är betyget relativt lågt så det återstår mycket arbete för oss alla innan vi har ett godtagbart resultat, säger Nynäshamns kommuns näringslivschef Jonas Karlsson.

Fem områden

Totalt har 89 företagare i kommunen svarat på enkäten som består av två delar. Första delen, som presenterade under tisdagen, är en attitydundersökning som mäter företagarnas syn inom fem områden: kompetens, infrastruktur, mediers attityder, kommunens upphandlingar och kommunens service till företag. Företagarnas betyg är 2,84 av maximala 6.

– Det pågår ett omfattande långsiktigt förändringsarbete inom Nynäshamns kommun. Det handlar både om att förbättra det interna arbetet samt den viktiga externa dialogen med kommunens företagare, säger Jonas Karlsson.

Analys av resultatet

Som ett led i det arbetet träffades politiker, representanter på Nynäshamns kommun och företagarna redan under onsdagen för en analys av resultatet i mätningen.

– Jag är övertygad om att det långsiktiga arbetet som har inletts kommer att ge resultat. Det tar tid att förändra attityder och vi räknar med att de stora genomslagen kommer att märkas först inom tre till fem år. Förutsättningarna här i Nynäshamn är goda, bland annat med bra tillväxt, ökad befolkning och inte minst bygget av Stockholm Norvik hamn och logistik- och företagsparken som ger nya möjligheter för det lokala näringslivet, Vi har startat en resa med många viktiga frågor som jag verkligen ser fram emot att driva vidare i Nynäshamn, säger Jonas Karlsson.

Den andra delen av Svenskt Näringslivs undersökning presenteras 20 september. Den innehåller statistik såsom skattesats, nyföretagsamhet, antal förvärvsarbetande, med mera.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2017-06-21
Sidansvarig: Linnéa Gustavsson

Om

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.

» Läs mer om cookies (kakor)

Nynäshamns kommun 

Stadshusplatsen 1

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp