2017-06-02

Utgående mynt går till antimobbningskampanj i Nynäshamn

Nu finns en enkel lösning för den som inte vet vad den ska
göra med sina mynt som blir ogiltiga att betala med efter 30 juni. I Nynäshamn finns insamlingsbössor för mynten utplacerade på olika ställen 8-22 juni. Varenda insamlad slant går till en antimobbningskampanj i Nynäshamns kommun.

Många vet inte vad man ska göra med sina mynt som blir ogiltiga i handeln efter 30 juni i år. En del butiker tar inte emot dem och många banker har slutat med kontanthantering.

Oavkortat till kampanjen

I Nynäshamn kan den som vill bidra till ett gott ändamål lämna sina mynt till en antimobbningskampanj som sker i samarbete mellan Swedbank Nynäshamn och Nynäshamns kommun och där organisationen Friends kommer att anlitas. Mynten går oavkortat till arbete mot mobbning och kränkningar, exempelvis utbildningar, i skolor och idrottsföreningar i Nynäshamn.

– Jag tycket att detta är ett helt fantastisk initiativ av Swedbank och självklart ska vi som kommun samarbeta i en sådan angelägen fråga.
Det är viktigt att alla kommunens elever känner sig trygga i skolan. Mobbing är oacceptabelt och ska därför motarbetas, säger Johan Augustsson (S), barn- och utbildningsnämndens ordförande i Nynäshamn.

Insamling på fem ställen

Insamlingsbössorna kommer att vara utplacerade på fem ställen i Nynäshamn: i kommunhusets reception, på Skärgårdshotellet, Müllers bageri & konditori, Swedbank Fastighetsbyrån samt på Swedbanks kontor. Swedbank Nynäshamn har vanligtvis inte kontanthantering men under två dagar, 21 och 22 juni, kan bankens kunder sätta in mynt på sina konton.

– Vi hoppas att nynäshamnsborna tömmer sina sparbössor, kollar igenom sina burkar i köken och bilarna och sätter in mynten hos oss eller lämnar dem i de bössor som är utplacerade i Nynäshamn. Pengarna går till ett viktigt arbete, säger Karin Carlsson, kontorschef Swedbank Nynäshamn.

Det går även bra att Swisha pengar till Friends på nummer 900 52 79. I meddelandefältet ska det stå Nynäs.

Fakta: Den 30 juni 2017 blir de gamla 1-, 2- och 5-kronorna samt 100- och 500-kronorssedlarna ogiltiga i handeln.

------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta:
Johan Augustsson (S), ordförande barn- och utbildningsnämndens i Nynäshamn, 076-125 81 53, johan.augustsson@nynashamn.se
Karin Carlsson, kontorschef Swedbank Nynäshamn, 08-520 603 88, karin.a.carlsson@swedbank.se

Nynäshamn – där havet och livet möts

Sidan granskad 2017-06-02
Sidansvarig: Åsa Eriksson

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.