2016-11-17

Företagen i Nynäshamn tar största klivet bland länets kommuner i ny ranking

Företagen i Nynäshamns kommun tar största klivet på listan ”Bästa tillväxt” i Stockholm län. Nynäshamnsföretagen klättrar hela 17 placeringar till plats 6 i årets mätning.

Det är kreditupplysningsföretaget Syna som varje år delar ut priset Bästa tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. Utmärkelsen går till den kommun som har störts andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Vid förra årets undersökning placerades sig Nynäshamns kommun på plats 23 av Stockholms läns 26 kommuner. I år klättrar Nynäshamn hela 17 placeringar.

– Flera undersökningar bekräftar bilden att det går allt bättre för företagen i Nynäshamn, vilket är mycket glädjande eftersom företagen har stor betydelse för hela kommunens utveckling. Nynäshamn har kompetenta och kreativa företagare så jag skulle inte bli förvånad om företagen klättrar ytterligare nästa år, säger Nynäshamns kommuns näringslivschef Jonas Karlsson.

– I och med byggena av Stockholm Norvik Hamn och Norvik logistik- och företagspark blir vi en ännu viktigare del i Sveriges starkaste tillväxtregion så vi tror på en fortsatt bra tillväxt för Nynäshamns näringsliv, säger kommunstyrelsens ordförande Patrik Isestad (S).

På Synas webbplats finns mer information om granskningen: syna.se

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @nynashamnkommun @nynasnaringsliv

--------------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta:
Jonas Karlsson, näringslivschef Nynäshamns kommun, 076-125 81 68, jonas.karlsson@nynashamn.se
Patrik Isestad (S), kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Nynäshamn, 076-125 80 60, patrik.isestad@nynashamn.se

Nynäshamn – där havet och livet möts.

Sidan granskad 2016-11-18
Sidansvarig: Åsa Eriksson