2016-06-10

Vinnare i tävlingen Pris för bästa gestaltning: Nynäshamns skatepark

Nu har nynäshamnarna röstat fram vinnaren i Nynäshamns kommuns nya tävling ”Pris för bästa gestaltning”. Med 41 procent av rösterna kammade Nynäshamns skatepark hem priset.

För första gången arrangerar Nynäshamns kommun tävlingen ”Pris för bästa gestaltning” som ska främja god arkitektur och uppmuntra till engagemang i stadsbyggnadsfrågor. Under vintern har allmänheten kunnat nominera byggnadsprojekt. När nomineringstiden gått ut utsåg en jury tre finalister som blev: Nynäshamns skatepark, ett enbostadshus i Nynäshamn samt ett bostadskvarter intill Nynäsviken i Nynäshamn.

När nynäshamnarna nu har röstat klart på de tre finalisterna står det klart att vinnaren är Nynäshamns skatepark som ligger i området Estö i Nynäshamn.

- Skejtparken har med sin spännande form och arkitektur blivit en populär samlingsplats och bidrar till att höja Estöområdets attraktionskraft. Att den dessutom genom sin funktion bidrar till att främja motion och god hälsa gör den till en värdig vinnare, säger Daniel Adborn (L), kommunalråd och ordförande i juryn.

Några av kommentarerna bland dem som röstat på Nynäshamns skatepark är: ”Med en harmonisk blandning av lummig skog i kvällssolen och högt flygande ripp är Nynäshamns skatepark en given vinnare”, ”Dess former utmanar och kittlar sinnet till oändlighet” och ”En helt unik arkitektur som kommer att glädja människor i alla åldrar i många generationer framöver”.

- Det är jättekul att så många har engagerat sig och röstat. Jag har även hört att många invånare pratar om finalisterna och om arkitekturen. Det är också det vi har hoppats att priset ska leda till – att få igång diskussioner om utformningen av vår närmiljö, så vi känner oss väldigt nöjda med det nyinstiftade priset, säger Ida Olén, kommunarkitekt och jurymedlem.

Priset delas ut intill Nynäshamns skatepark den 30 juni klockan 16.

Bilden: Den är fria att använda. Var vänlig skriv foto: Johan Gustafsson.

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @Nynashamnkommun

-----------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta:
Daniel Adborn (L), kommunalråd och ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Nynäshamn, 076-125 81 72, daniel.adborn@nynashamn.se
Ida Olén, kommunarkitekt på Nynäshamns kommun, 076-125 84 40, ida.olen@nynashamn.se

Nynäshamn – där havet och livet möts.

Sidan granskad 2016-06-13
Sidansvarig: Åsa Eriksson