2016-05-22

Mängder med gratis sommarlovsaktiviteter i Nynäshamn

Regeringen har satsat pengar på att främja kostnadsfria sommarlovsaktiviteter för barn 6-15 år. Nu är Nynäshamns kommun klar med vad de drygt 500 000 kronor som kommunen har beviljats ska gå till. Barnen erbjuds att göra allt från att rida, simma, spela fotboll och åka på målarutflykt till att delta på vildmarksläger, teaterläger, musikläger och DJ-sessions. Barnen kan delta i de aktiviteter de vill, helt kostnadsfritt under hela sommaren.

Det är Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) som ansvarar för bidraget som syftar till att kunna erbjuda alla barn bra aktiviteter så de får en meningsfull sommarledighet. De kommuner som söker pengar beviljas bidrag som sedan fördelas ut till de föreningar, aktörer och andra samarbetspartners som kommunerna samarbetar med inom ramen för sommarlovsaktiviteterna.

– Regeringens satsning är fantastisk. Den ger alla barn - inte bara barn från ekonomiskt starka familjer - möjlighet till en rolig sommar, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Catrine Ek (MP).

– I Nynäshamn kan kommunen tillsammans med föreningarna erbjuda ett brett utbud av aktiviteter så vi hoppas och tror att det finns något för alla, säger kultur- och fritidschef Agneta Ström Granlund.

Kommunerna jobbar lite olika med bidragen. I Nynäshamn har kommunen lagt ned mycket arbete på att just få en stor bredd på aktiviteterna, att det finns något för alla åldersgrupper och att det finns aktiviteter i hela kommunen. Med start den här veckan kan barnen i Nynäshamn anmäla vilka aktiviteter de vill delta i.

På nynashamn.se/sommarlov2016 finns mer information om de olika aktiviteterna.
På MUCF:s webbplats finns information om regeringens bidrag: http://www.mucf.se/bidrag-till-sommarlovs-aktiviteterlänk till annan webbplats

Bilderna: De är fria att använda. Var vänlig skriv foto: Scandinav bildbyrå.

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @Nynashamnkommun
----------------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta:
Agneta Ström Granlund, Nynäshamns kommuns kultur- och fritidschef, 076-125 88 91, agneta.strom-granlund@nynashamn.se

Nynäshamn – där havet och livet möts.

Sidan granskad 2016-10-09
Sidansvarig: Åsa Eriksson

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS