2016-04-26

Nu byggs Stockholm Norvik Hamn i Nynäshamn

Högsta domstolen säger nej till prövningstillstånd. Det innebär att sista instansen har sagt sitt och Stockholm Norvik Hamn i utkanten av Nynäshamn kan börja byggas i år.

Turerna har varit många kring Stockholm Norvik Hamn. Så sent som i vintras överklagades Mark- och miljööverdomstolens godkännande av villkoren för godshamnen till Högsta domstolen (HD).  I dag lämnade HD beskedet att de inte tar upp frågan för prövning. Ett beslut som inte kan överklagas.

– Äntligen! Vi har väntat många år på det här beskedet. I dag kom det, så det är verkligen en glädjens dag. Hamnen och intilliggande logistik- och företagspark ger nya möjligheter för lokala näringslivet, tusentals arbetstillfällen till Nynäshamn och säkerställer en trygg och effektiv varuförsörjning till den växande Stockholm - Mälardalsregionen, säger kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn Anna Ljungdell (S).

– Vi är mycket nöjda med beskedet från Högsta domstolen. Efter en lång process i detta betydelsefulla projekt för Stockholmsregionen, har vi fått det slutliga beskedet från Högsta domstolen och kan äntligen påbörja byggnationen av Stockholm Norvik Hamn i år, säger Johan Castwall, VD Stockholms Hamnar.

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @Nynashamnkommun
-------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta:
Anna Ljungdell (S), kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn
076-125 81 53 anna.ljungdell@nynashamn.se

Nynäshamn – en del av Stockholm och framtiden.

Sidan granskad 2016-04-26
Sidansvarig: Åsa Eriksson

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS