2016-04-24

486 ungdomar får sommarjobb i Nynäshamn

Totalt har 530 ungdomar sökt sommarjobb i Nynäshamn. 486 uppfyller kriterierna för att få jobb vilket innebär att lika många ungdomar får erbjudande om sommarjobb. Nytt för i år är bland annat sommarjobben Landsbygdsbloggare och Roligaste sommarjobbet.

För nionde året i rad erbjuder Nynäshamns kommun tre veckors sommarjobb till kommunens ungdomar. Erbjudandet innebär att alla ungdomar 16-18 år som söker jobb, och som uppfyller Nynäshamns kommuns krav, också får ett. Bland årets nyheter märks jobben som Landsbygdsbloggare där ungdomarna besöker platser runt om i kommunen och bloggar om det som finns att uppleva på landsbygden. En annan nyhet är Roligaste sommarjobbet där 20 platser vigs åt ungdomar som får starta och driva eget företag.

Några av ungdomarna kommer även att hålla datorkurser för äldre och arbeta som simlärarassistenter eller på katthem. Andra jobbar som gatumusikanter på allmänna platser exempelvis pendeltågsstationen och i gästhamnen. Tidigare år har cirka 40 procent av jobben varit inom det privata näringslivet och cirka 60 inom de kommunala verksamheterna.

Krav för att få jobb
För att ungdomarna ska få arbete ställer Nynäshamns kommun några krav. De ska bland annat skriva ett CV och personligt brev samt delta på ett obligatoriskt gruppmöte om rättigheter och skyldigheter i arbetslivet.

– Det är viktigt att ungdomarna får kunskap om villkoren i arbetslivet och att ansökningsförfarandet är verklighetstroget. Det ger dem värdefull introduktion i arbetslivet, säger Nynäshamns kommuns personalchef Annette Måhlstedt.

– Vi är glada att vi även i år kan erbjuda sommarjobb till alla ungdomar 16-18 år. Sommarjobben är viktiga eftersom de får betydelsefulla egna kontakter oavsett föräldrarnas nätverk. De får ett arbetsintyg som är betydelsefullt när de ska söka andra jobb och de tjänar egna pengar. Ungdomarna får även erfarenhet från arbetslivet och kunskap om olika yrken och om de vill fortsätta att studera kan arbetet kanske ge insikt om vad de vill utbilda sig till, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Bilden: Några av ungdomarna ska jobba som gatumusikanter. Bilden är fri att använda. Var vänlig skriv Foto: Scandinav bildbyrå.

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @Nynashamnkommun
-----------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta:
Anna Ljungdell (S), kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn 076-125 81 53 anna.ljungdell@nynashamn.se

Nynäshamn – där havet och livet möts.

Ungdom skriver i dator utomhus.
Sidan granskad 2016-04-24
Sidansvarig: Åsa Eriksson

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.