2016-02-12

Bästa resultatet på hela 2000-talet i Nynäshamn

Nynäshamns kommuns bokslut för 2015 visar det bästa resultatet sedan 1999. Överskottet är drygt 101 miljoner kronor, vilket är 80 miljoner kronor bättre än budget.

Det är tredje året i rad som Nynäshamns kommun visar positivt resultat. Främsta förklaringen till förra årets kraftiga överskott är att kommunen redovisar en stor reavinst på drygt 61 miljoner kronor vid försäljning av pensionsobligationer. Vinsten har återinvesterats för framtida pensionskostnader.

Kommunen har även fått en återbetalning av en sjukförsäkringspremie med 9,5 miljoner kronor. Samtidigt visar förvaltningarna ett överskott med drygt 10 miljoner kronor, främst tack vare lägre projektkostnader och högre statsbidrag än budgeterat.

– Det går bra för Nynäshamns kommun. Vi har satsat på sådant som långsiktigt sänker våra kostnader och ökar våra intäkter, så som insatser för att minska arbetslösheten. Det ger oss goda förutsättningar att möta våra utmaningar både på kort och lång sikt. Redan i år satsar vi på mer personal i förskola, skola och äldreomsorgen. Vi tar också ansvar för att vända utvecklingen vad gäller psykosocial ohälsa, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @Nynashamnkommun
------------------------------------------------------------------------------------------------För mer information kontakta:
Anna Ljungdell (S), kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn 076-125 81 53 anna.ljungdell@nynashamn.se
Johan Westin, ekonomichef på Nynäshamns kommun 076-125 81 71, johan.westin@folkhalsoarbete.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson