2015-10-21

Det går bra för Nynäshamn - många nya satsningar i nästa års budget

Socialsekreterarnas löner höjs, förskolan får pengar till mer personal, elevpengen höjs, pengar satsas på en flyktingsamordnare och kommunens ridskolor får extrapengar. Det är några av satsningarna som den styrande koalitionen i Nynäshamn föreslår i nästa års budget - som kommunstyrelsen sa ja till onsdag förmiddag.

Den styrande koalitionens* budgetförslag kombinerat med nya statsbidrag, ger verksamheterna cirka 70 miljoner kronor mer nästa år än i år. Enligt planen blir det även ett överskott på 20 miljoner i slutet av nästa år. Den starka budgeten innehåller en rad nya satsningar.

Förskolan får 4,5 miljoner kronor till mer personal i skolan och elevpengen höjs med 1 000 kronor per grundskoleelev vilket innebär att personaltätheten kommer att öka. 800 000 kronor satsas på en höjning av socialsekreterarnas löner, 2 miljoner går till ett nytt boende för psykiskt funktionsnedsatta och 700 000 läggs på en flyktingsamordnare som blir spindeln i nätet för flyktingfrågor.

”Centrumlyftet Ösmo” får hela 10 miljoner kronor till upprustning och förnyelse av Ösmo centrum och pengarna till förbättring av kommunens vägar höjs från årets 2 miljoner kronor till 5 miljoner nästa år. Nynäshamns ridklubb och Sorunda ridklubb får totalt 1,4 miljoner kronor extra för att höja standarden på sina anläggningar.

– Det går bra för Nynäshamn så vi lägger en stark budget för nästa år. Budgeten är full av godbitar som kommer att bidra till att göra Nynäshamn ännu bättre, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Den 18 november tar kommunfullmäktige det slutgiltiga beslutet om budgeten. *Den styrande koalitionen består av Socialdemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet.

Här finns mer information om satsningarna:
http://www.nynashamn.se/5.222f9dca1500093af4c198c.htmllänk till annan webbplats

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @Nynashamnkommun

----------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta:
Anna Ljungdell (S), kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn
076-125 81 53, anna.ljungdell@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson