2015-08-29

Tusentals besökte Nynäshamn under lördagen

Lördagen blev lyckad i Nynäshamn. Flera tusen  personer lockades till Fiskehamnen där det var debatt om hyresrätter i skärgården, besök av bostadsministern, skärgårdsmarknad, seglingstävling, strålande sol och mycket annat.

Nynäshamns och Haninges politiker debatterade kring temat ”Hyresrätter i skärgården”. Sveriges första hyresgästförening - Hyresgästföreningen Nynäshamn - hade med anledning av sitt hundraårsjubileum bjudit in bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) och Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder som pratade kring temat ”Vem ska bo i hyresrätter i framtiden?”.

Besökarna flockades kring de cirka 35 marknadsstånden på Skärgårdsmarknaden, Nynäshamns kommun hade mängder med intresserade på Nynäshamnstorget där delar av kommunens verksamheter visades upp och besökarna kunde se seglare tampas i seglingstävlingen Hyundai cup.

Priset Topputmärkelsen, som går till ledare som tagit initiativ till god ungdomsverksamhet eller på annat förtjänstfullt sätt varit ledare för en grupp ungdomar, gick till Sofia Oscarsson och Sirpa Kallunki på Nynäshamns ridklubb. Nynäshamns miljöpris på 30 000 kronor gick till Stora Vika Byalag. Priset delas årligen ut till någon eller några som bidragit till att förbättra miljön och klimatet.

– Det har varit en väldigt lyckad dag. Det blev många bra samtal och debatter om angelägna frågor, tusentals besökare som bjöds på fint väder - samtidigt som de seglande hade bra vind i seglen. Och än är det inte riktigt slut, i kväll fortsätter festligheterna med underhållning och prisutdelningar i seglingstävlingen, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @Nynashamnkommun

------------------------------------------------------------------------------------------------För mer information kontakta:
Anna Ljungdell (S), kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn, 076-125 81 53, anna.ljungdell@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Bilderna Bild 1: Bostadsminister Mehmet Kaplan och Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder Bild 2: Nynäshamns och Haninges politiker debatterade kring temat ”Hyresrätter i skärgården”. Bild 3: Skärgårdsmarknaden lockade många besökare. Bild 4: Nynäshamns segelsällskap arrangerade seglingstävlingen Hyundai cup. Bild 5: Sirpa Kallunki och Sofia Oscarsson på Nynäshamns ridklubb fick priset Topputmärkelsen. Bild 6: Stora Vika Byalag fick Nynäshamns miljöpris på 30 000 kronor.

Bilderna är fria att redigera och använda.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson