2015-08-25

Full fart i Nynäshamn på lördag - Skärgårdsting, ministerbesök, skärgårdsmarknad, Nynäshamnstorg och seglingstävling

Schemat är späckat lördag 29 augusti i Nynäshamn. På programmet står Skärgårdstinget där Nynäshamns och Haninges politiker debatterar skärgårdsfrågor – i år kring temat ”Hyresrätter i skärgården”. Sveriges första hyresgästförening - den i Nynäshamn – firar 100 år och har med anledning av jubiléet bjudit in bostadsminister Mehmet Kaplan och Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder som pratar kring temat ”Vem ska bo i hyresrätter i framtiden?”.  Cirka 35 utställare deltar på Skärgårdsmarknaden och Nynäshamns segelsällskap arrangerar seglingstävlingen Hyundai cup. Allt detta på ett och samma ställe: i Fiskehamnen i centrala Nynäshamn.

Dessutom visar Nynäshamns kommun upp sina verksamheter i Nynäshamnstorget, besökarna kan åka ångbåt och veterantåg mellan Stockholm och Nynäshamn, det blir ponnyridning, konstutställning, historisk kanotparad, uppträdanden samt utdelning av Nynäshamns miljöpris. Priset på 30 000 kronor går till den eller de som på ett engagerat och innovativt sätt bidragit till att förbättra miljön och klimatet i Nynäshamns kommun.

– Skärgårdsdagen är en tradition i Nynäshamn som får tusentals besökare varje år. Årets program har utvecklats och innehåller verkligen något för alla, oavsett om du vill diskutera viktiga samhällsfrågor, besöka mängder med marknadsstånd, äta gott eller bara hänga med kompisarna i solen och titta på fina båtar. Det blir en härlig dag, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Bilderna Bilderna är fria att använda. Vid användning av bilden på veterantåget, var vänlig skriv: Foto: Nynäshamns järnvägsmuseum.

Mehmet Kaplans och Marie Linders samtal börjar klockan 13. Debatten mellan Nynäshamns och Haninges politiker startar klockan 14. Mer information om dagen finns på www.nynashamn.selänk till annan webbplats

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @Nynashamnkommun
----------------------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta:
Anna Ljungdell (S), kommunstyrelsens ordförande 076-125 81 53, anna.ljungdell@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson