2015-06-11

700 ungdomar kastade färg på varandra i Nynäshamn ”Gårdagens skolavslutning blev den galna färgfest vi hoppats på”

Den stora festen i samband med skolavslutningen onsdag kväll i Nynäshamn blev färgsprakande. När kommunens ungdomar 14 till 19 år firade in sommaren stod DJ:s, artister, aktiviteter – och färgkastning inspirerad av den indiska färgfesten Holi på programmet. – Det blev den galna färgfest vi hoppats på. När de cirka sjuhundra ungdomarna kastade färgen samtidigt blev det ett gigantiskt färgsprakande moln och många skrik och skratt, säger Jonas Pettersson, fritidsledare på Nynäshamns kommun.

I går kväll var det dags för den årliga drogfria festen i samband med skolavslutningen i Nynäshamn. Nytt för i år var bland annat färgkastningen. Ungdomarna fick påsar med färger baserad på majsmjöl som de på givna signaler kastade på varandra. Evenemanget kommer ursprungligen från Indien men har nu spridit sig till andra ställen runt om i världen – däribland Nynäshamn.

Förutom färgkastningen var det mängder med andra jippon. Ungdomarna spelade volleyboll på en uppblåsbar kudde, de klättrade på en vägg av glas och surfade på en uppblåsbar surfbräda. På scenen spelade DJ:s och bandet Tjuvjakt och i skejtboardparken intill var det uppvisning.

– Vi ville ge ungdomarna något extra minnesvärt och min uppfattning är att vi lyckades. Festen lockade cirka 700 ungdomar varav de flesta verkade ha kul så sammanfattningen av kvällen är kort och gott succé, säger Jonas Pettersson.

Skolavslutningsfesten arrangerades av Nynäshamns kommuns verksamhet Ung fritid. Festen hölls på området Estö i centrala Nynäshamn.

Bilder
Ungdomarna kastade färg på varandra flera gånger under kvällen. Ungdomarna kunde även klättra på en vägg av glas. Bilderna är fria att använda. Var vänlig skriv, Foto: Mattias Hansson/HGbild.

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @Nynashamnkommun
---------------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta:
Jonas Pettersson, fritidsledare på Nynäshamns kommuns verksamhet Ung fritid, 076-125 89 35, jonas.pettersson@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson