2015-06-01

Indiska färgfesten Holi kommer till Nynäshamn - färgkastning en av aktiviteterna på skolavslutningsfesten

Onsdag 10 juni är det stor fest i samband med skolavslutningen i Nynäshamn. DJ, artister och färgkastning inspirerad av den indiska färgfesten Holi står på programmet när kommunens ungdomar 14 till 19 år firar in sommaren. – Vi vill sätta extra färg på festen skulle man kunna säga, säger Jonas Pettersson, fritidsledare på Nynäshamns kommun.

Den årligen återkommande festen i samband med skolavslutningen i Nynäshamn blir i år en sprakande färgfest. Ungdomarna får påsar med färger baserad på majsmjöl. På givna signaler kastar besökarna – som helst ska vara vitklädda - färgen på varandra. Evenemanget kommer ursprungligen från Indien men har nu spridit sig till andra länder runt om i världen.

– Nu tar vi färgfestivalen till Nynäshamn. Vi vill ge ungdomarna något extra, vi vill att de ska ha kul så de väljer den drogfria skolavslutningen med färgkastning, DJ, artister och aktiviteter framför att sitta med ölflaken någon annanstans, säger Jonas Pettersson.

Förutom färgkastningen blir det mängder med andra jippon. Ungdomarna kommer att kunna spela volleyboll på uppblåsbar kudde, klättra på en vägg av glas där kombattanterna klättrar mitt emot varandra, istället för ”Bull riding” blir det ”Surf riding” på uppblåsbar surfbräda och flera DJ:s avlöser varandra. På programmet står även bland annat artisterna Tjuvjakt och skejtboarduppvisning.

– Tidigare år har skolavslutningsfesten lockat cirka 600 personer. I år hoppas vi att närmare 1 000 personer besöker festen som blir allt annat än grå, säger Jonas Pettersson.

Skolavslutningsfesten arrangeras av Nynäshamns kommuns verksamhet Ung fritid. Festen hålls på området Estö i centrala Nynäshamn.

Bilden är fri att använda. Var vänlig skriv, Foto: Twinfalcon.

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @Nynashamnkommun

------------------------------------------------------------------------------------------------För mer information kontakta:
Jonas Pettersson, fritidsledare på Nynäshamns kommuns verksamhet Ung fritid, 076-125 89 35, jonas.pettersson@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.