2015-05-31

Nu har alla ungdomar i Nynäshamn fått sommarjobb

För åttonde året i rad infriar Nynäshamns kommun löftet att alla ungdomar som söker sommarjobb - och uppfyller de krav som ställs - också får ett. Totalt får hela 419 ungdomar sommarjobb genom Nynäshamns kommuns sommarjobbserbjudande.

Nynäshamns kommun erbjuder tre veckors sommarjobb till alla ungdomar i tre årskullar – från årskurs nio till och med årskurs två på gymnasiet. För att ungdomarna ska få arbete ställer Nynäshamns kommun några krav. De ska bland annat skriva ett CV och personligt brev samt delta på en obligatorisk informationsträff om rättigheter och skyldigheter i arbetslivet.

– Vi vill förbereda ungdomarna för arbetslivet så det är viktigt att ansökningsförfarandet blir så verklighetstroget som möjligt. Informationsträffarna blir nästan som att gå till en anställningsintervju där man också får kunskap om villkoren i arbetslivet. De flesta har tagit kraven på allvar och skrivit CV och personliga brev samt gått på träffarna, säger Christel Bäckström, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Nynäshamns kommun.

Sommarjobben handlar om allt från att arbeta inom vården, på förskolor och med kommunens parker till jobb på café, restaurang, camping och att hålla datorkurser för äldre

– Vi är stolta över vårt erbjudande om sommarjobb till alla ungdomar i tre årskullar. Satsningen är viktig eftersom ungdomarna får kunskap om villkoren i arbetslivet, de får in en fot på arbetsmarknaden och betydelsefulla egna kontakter oavsett föräldrarnas nätverk. De får också ett arbetsintyg som är viktigt när de ska söka andra jobb och så tjänar de egna pengar, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Liselott Vahermägi (S).

Totalt sökte 474 ungdomar sommarjobb. Av dem gick 419 på informationsträffarna, 42 deltog inte på mötena och 13 har tackat nej till erbjudandet.

Bilden: Sommarjobben är bland annat på café. Vid användning av bilden var vänlig skriv Foto: Scandinav bildbyrå.

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @Nynashamnkommun
------------------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta:
Liselott Vahermägi (S), barn- och utbildningsnämndens ordförande i Nynäshamn, 076-125 80 60, liselott.vahermagi@nynashamn.se
Christel Bäckström, chef barn- och utbildningsförvaltningen på Nynäshamns kommun, 076-125 83 92, christel.backstrom@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson