2015-05-24

Lyckad fritidsmässan i Nynäshamn-1600 personer besökte Minfritid.nu för personer med funktionsnedsättning

Cirka 1 600 personer besökte Sveriges största fritidsmässa för personer med funktionsnedsättning som arrangerades under fredagen och lördagen i Nynäshamn. Besökarna testade rullstolsrugby, fäktning, att köra elbil och fyrhjuling, rida på åsna, åka segway, med mera.

– Vi är verkligen jättenöjda med mässan. Det kom busslaster med besökare, många passade på att testa olika aktiviteter, stämningen var bra och mässan blev den mötesplats som vi hoppats på. Huvudsyftet med mässan är att besökarna ska knyta nya kontakter och hitta aktiviteter som passar för den egna fritiden och vår uppfattning är att många nya kontakter knöts, säger Nynäshamns kommuns projektledare Monika Lundstedt.

Det är tredje gången som Stockholms läns landsting och kommunerna Nynäshamn, Haninge, Huddinge, Salem, Botkyrka, Nacka, Tyresö och Stockholm går ihop och arrangerar Sveriges största fritidsmässa för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. I år arrangerades den två dagar långa mässan i Nynäshamn.

På programmet stod prova-på-aktiviteter såsom fäktning, judo, golf, skytte, åsneridning, att köra fyrhjulingen Zoom och elbilar. Trollkarl, jonglör, styltgångare och Varietéteatern minglade runt bland besökarna, Dogge Doggelito och Panetoz uppträdde, Cirkus gränslös hade föreställning och Funki models höll modevisning. Dessutom fanns ett 70-tal utställare på plats.

– Vi vill att mässan ska leda till en rikare fritid för personer med funktionsnedsättning och att fritidsaktörer inspireras till att bredda sitt utbud så alla människor har möjlighet till en meningsfull fritid. Vi uppfattar att mässan sporrade till just det, säger Monika Lundstedt.

Bilder
Besökarna testade bland annat att köra elbil, spela handboll och rida på åsna. På scenen uppträdde bland andra Dogge Doggelito. Bilderna är fria att använda. Var vänlig skriv fotografens namn: Mattias Hansson/HGbild.

------------------------------------------------------------------------------------------------För mer information kontakta någon av projektledarna:
Monika Lundstedt, Nynäshamns kommun, 076-125 81 59, monika.lundstedt@nynashamn.se
Ann-Britt Öhrstig,
Haninge kommun, 08-606 82 74, ann-britt.ohrstig@haninge.se
Sanna Svidén,
Tyresö kommun, 08-578 291 03, susanne.sviden@tyreso.se Håkan Arfwedson, Salem kommun, 08-532 599 13, hakan.arfwedson@salem.se
Irené Cederborg,
Botkyrka kommun, 0734-21 85 70, irene.cederborg@botkyrka.se
Eliz Lindström,
Huddinge kommun, 08-535 317 23, eliz.lindstrom@huddinge.se
Elin Brandefalk,
Nacka kommun, 08-718 78 39, elin.brandefalk@nacka.se Malin Bernt, Stockholm stad, 08-508 284 43, malin.bernt@stockholm.se Petronella Boman, Stockholms läns landsting, 08-123 357 52, petronella.boman@sll.se