2015-05-11

Sveriges största fritidsmässa för personer med funktionsnedsättning slår snart upp portarna - Tusentals personer väntas besöka mässan Minfritid.nu i Nynäshamn 22-23 maj

Nedräkningen till Sveriges största fritidsmässa för personer med funktionsnedsättning har börjat. Dagarna 22-23 maj arrangeras mässan Minfritid.nu som är ett samarbete mellan hela åtta kommuner och landstinget. Bland programpunkterna märks rullstolsrugby, fäktning, åsneridning, Panetoz, Dogge Doggelito, modevisning med Funki models, med mera.

Stockholms läns landsting och kommunerna Nynäshamn, Haninge, Huddinge, Salem, Botkyrka, Nacka, Tyresö och Stockholm slår för tredje gången påsarna ihop och arrangerar Sveriges största fritidsmässa för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. Genom att samarbeta ökar utbudet av fritidsaktiviteter för funktionsnedsatta kraftigt i regionen.

– De flesta kommuner har inte obegränsat med fritidsaktiviteter för funktionsnedsatta men när flera kommuner samlas på ett och samma ställe ökar utbudet plötsligt avsevärt i regionen. Besöker du mässan hittar du kanske det innebandylag som inte finns i din egen kommun men som grannkommunen har. Mässan blir en mötesplats där besökarna kan knyta nya kontakter, prova mängder med olika fritidsaktiviteter och hitta aktiviteter som passar för den egna fritiden, säger Nynäshamns kommuns projektledare Monika Lundstedt.

Aktiviteterna handlar om allt från rullstolsrugby, fäktning, judo, golf i golfkarusell och skytte till att köra fyrhjulingen Zoom  och rida på åsnor. På scenen syns Funki models som bjuder på modevisning, Dogge Doggelito och Panetoz. Totalt är cirka 70 utställare på plats och antalet besökare väntas blir cirka 2 500 under de två dagar som fritidsmässan pågår.

– Vi har ett fullmatat och brett program så vi hoppas att mässan blir startskottet för en rikare fritid för besökare med funktionsnedsättning och att fritidsaktörer inspireras till att bredda sitt utbud så alla människor har möjlighet till en meningsfull fritid, säger Monika Lundstedt.

Tid och plats
Plats: Kvarnängens idrottsplats, Kvarnängsvägen 18-20 i Nynäshamn. Datum och tid: Fredag och lördag 22-23 maj, klockan 10-15 båda dagarna.

Bilder
Modevisning: Funki models står för modevisningen. Åsnan Ior: De besökare som vill kan rida på åsnan Ior. Bilderna är fria att både redigera och använda.

------------------------------------------------------------------------------------------------För mer information kontakta någon av projektledarna:
Monika Lundstedt, Nynäshamns kommun, 076-125 81 59, monika.lundstedt@nynashamn.se
Ann-Britt Öhrstig,
Haninge kommun, 08-606 82 74, ann-britt.ohrstig@haninge.se
Sanna Svidén,
Tyresö kommun, 08-578 291 03, susanne.sviden@tyreso.se Håkan Arfwedson, Salem kommun, 08-532 599 13, hakan.arfwedson@salem.se
Irené Cederborg,
Botkyrka kommun, 0734-21 85 70, irene.cederborg@botkyrka.se
Eliz Lindström,
Huddinge kommun, 08-535 317 23, eliz.lindstrom@huddinge.se
Elin Brandefalk,
Nacka kommun, 08-718 78 39, elin.brandefalk@nacka.se Malin Bernt, Stockholm stad, 08-508 284 43, malin.bernt@stockholm.se Petronella Boman, Stockholms läns landsting, 08-123 357 52, petronella.boman@sll.se