2015-04-19

Stort intresse för helgens Minimässa och prova-på-aktiviteter i Nynäshamn-Många ville prova fritidsaktiviteterna som elever kan utöva i anslutning till skoldagen från i höst

Till hösten erbjuds mellanstadieeleverna i Nynäshamns kommun att utöva fritidsaktiviteter i anslutning till skoldagen. Under lördagen kunde eleverna prova en del av aktiviteterna. Och många dök upp för att bland annat rida, skjuta bågskytte, måla, spela schack och ta hand om hundar.

– Intresset för att prova aktiviteterna var stort. Vi hoppas att det säger något om intresset för att utöva fritidsaktiviteterna i anslutning till skoldagen som Nynäshamns kommun erbjuder från hösten. Vi tror väldigt mycket på det konceptet, som vi kallar Temafritids. Många familjer har det stressigt i dag och nu får barnen möjlighet att utöva både befintliga och nya fritidsaktiviteter i direkt anslutning till skoldagen vilket vi tror gör tillvaron lugnare och tryggare för många familjer, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande i Nynäshamn, Liselott Vahermägi (S).

Under lördagen var cirka 400 barn och vuxna på plats i centrala Nynäshamn för att prova fritidsaktiviteterna, se uppträdande med artisten Isa, med mera. Från onsdag 22 april och två veckor framåt har eleverna även möjlighet att besöka de platser där fritidsaktiviteterna är under hösten.

Fritidsaktiviteterna är inom temana idrott, djur och kultur. Aktiviteterna handlar om allt från bågskytte, hundskötsel, ridning, fotboll, konståkning, innebandy och hockey till dans, musik, drama, målning, foto och film. Tanken är även att det allt eftersom ska erbjudas ytterligare fritidsaktiviteter.

Temafritids är ett samarbete mellan Nynäshamns kommun, föreningar och fritidsaktörer. För de barn som inte vill börja på Temafritids är skolornas fritidshem kvar som vanligt.

Bilder: Bågskytte och målning var en av lördagens aktiviteter. Bilderna är fria att använda. Var vänlig skriv Foto: Johan Gustafsson.

Tidigare pressmeddelande om Temafritids: http://www.nynashamn.se/5.1750b47814a5ec0a59c378.htmllänk till annan webbplatshttp://
www.nynashamn.se/5.79c546c014c5075dd4f2336.htmllänk till annan webbplats

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @Nynashamnkommun

---------------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta:
Liselott Vahermägi (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Nynäshamn 076-125 80 60, liselott.vahermagi@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson