2015-04-15

Nu går startskottet för Temafritids i Nynäshamn

Nu går startskottet för Temafritids i Nynäshamn. Temafritids – där mellanstadieeleverna kan utöva fritidsaktiviteter i direkt anslutning till skoldagen – smygstartar med en Minimässa och prova-på-aktiviteter den 18 april. I samband med höstens skolstart drar Temafritids igång på allvar.

Till hösten erbjuds mellanstadieeleverna i Nynäshamns kommun att välja fritidsaktiviteter inom temana idrott, djur och kultur. Aktiviteterna som är i direkt anslutning till skoldagen handlar om allt från bågskytte, hundskötsel, ridning, fotboll, konståkning, innebandy och hockey till dans, musik, drama, målning, foto och film.

– Med Temafritids vill vi helt enkelt förbättra livskvaliteten för både barn och föräldrar. Barnen kan fortsätta sina befintliga intressen och prova nya samtidigt som stressen minskar i familjerna. Eftersom barnen får möjlighet att utöva fritidsaktiviteterna i anslutning till skoldagen tror vi att tillvaron för många familjer blir lugnare – och tryggare eftersom föräldrarna vet vad barnen gör på eftermiddagarna, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande i Nynäshamn, Liselott Vahermägi (S).

Temafritids smygstartar med en Minimässa med prova-på-aktiviteter lördag den 18 april. Besökarna kan bland annat rida, träffa hundar, sjunga, spela schack och få information från olika föreningar och fritidsaktörer. Dessutom blir det intervjuer i ”lördagssoffan” och musik med Isa från årets Melodifestival. Efter mässan följer fyra veckor då eleverna kan besöka de platser där fritidsaktiviteterna är under hösten.

– Vi hoppas att många barn och föräldrar tar chansen och kommer på lördag. Vi vill informera om och väcka intresset för Temafritids som är ett nytt koncept för fritidsaktiviteter som vi tror väldigt mycket på, säger Liselott Vahermägi.

Temafritids är ett samarbete mellan Nynäshamns kommun, föreningar och fritidsaktörer. Tanken är att fritidsaktiviteterna ska utökas allt eftersom. För de barn som inte vill börja på Temafritids är skolornas fritidshem kvar som vanligt.

Minimässan med prova-på-aktiviteter är lördag 18 april klockan 10-14 i Folkets hus samt på torget Stadshusplatsen. Adress: Stadshusplatsen 3 i centrala Nynäshamn.

Bilder: Bågskytte och ridning är några av fritidsaktiviteterna som eleverna kan välja från hösten. Foto bågskytte: Scandinav bildbyrå. Foto ridning: Shutterstock. Bilderna är fria att använda.

Tidigare pressmeddelande om Temafritids:http://www.nynashamn.se/5.1750b47814a5ec0a59c378.htmllänk till annan webbplats

Följ Nynäshamns kommun på twitter @nynashamnkommun

---------------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta:
Liselott Vahermägi (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Nynäshamn 076-125 80 60, liselott.vahermagi@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.