2015-03-29

Stort intresse för arrangemangen i samband med Earth Hour i Nynäshamn

Intresset för att delta på de evenemang som Nynäshamn kommun arrangerat under veckan i samband med klimatmanifestationen Earth Hour har varit stort.  Cirka 200 personer besökte lördagens modevisning med klimatsmart mode, 300 barn såg veckans klimatteater och många har satt sina tumavtryck på klimatlöften.

Lördag kväll släckte Nynäshamns kommun ned bland annat kommunhuset men trappade även upp årets engagemang genom att arrangera flera evenemang på temat klimat. I kommunens växthus i centrala Nynäshamn har invånare kunnat ta del av kommunens klimatarbete samt lämna tumavtryck på klimatlöften. De har bland annat tummat på löftena att duscha i högst fem minuter, att äta vegetariskt minst en dag i veckan och att ge bort saker de inte vill ha istället för att slänga dem.

Cirka 300 barn såg klimatteatern ”Ivar, Knutte och Katten” där barnen fick lära sig att vara klimatsmarta. Och under lördagen besökte cirka 200 personer den modevisning där second handbutiker i Nynäshamn visade sina kläder.

– Vi människor konsumerar mycket och vi vill lyfta fram det klimatsmarta med att handla second hand. Det är verkligen jätteroligt att vi har fått så stort gensvar under veckan. Earth Hour handlar om så mycket mer än att släcka ljuset under en timme. Det handlar om att visa sitt engagemang i klimatfrågan och många nynäshamnare har verkligen tagit tillfället i akt och engagerat sig, säger Nynäshamns kommuns miljöstrateg Hanna Lilja.

Bild 1: Invånarna har under veckan ”tummat” på klimatlöften.
Bild 2 och 3: Nynäshamn kommun och second handbutiker i kommunen arrangerade en modevisning lördag kväll.
Foto: Nynäshamns kommun. Bilderna är fri att använda.

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @Nynashamnkommun
------------------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta:
Hanna Lilja, miljöstrateg på Nynäshamns kommun 076-125 82 36, hanna.lilja@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson