2015-03-23

Fullt program i Nynäshamns i samband med Earth Hour - Aktiviteter: modevisning, klimatteater, invånare tummar på klimatlöften

Nynäshamns kommun gör Earth Hour till en klimatkampanj. I samband med klimatmanifestationen den 28 mars arrangerar Nynäshamns kommun flera evenemang på temat klimat. På programmet står modevisning med klimatsmart mode, klimatteater för elever, invånare sätter sitt tumavtryck på klimatlöften och i kommunens växthus i centrala Nynäshamn finns information om kommunens klimatarbete.

Lördagen den 28 mars genomförs klimatmanifestationen Earth Hour. Klockan 20.30-21.30 visar miljontals människor världen över sitt engagemang genom att släcka ljuset. Nynäshamns kommun släcker ljuset i bland annat kommunhuset men trappar även upp engagemanget genom att arrangera flera evenemang.

– Earth Hour handlar om så mycket mer än att släcka ljuset under en timme. Det handlar om att vissa sitt engagemang i klimatfrågan och att på så sätt visa politiker, andra makthavare och människor i stort att det är viktigt att vi tar tag i klimatfrågan. Som kommun är det angeläget att visa vad vi gör inom klimatområdet och samtidigt uppmärksamma det andra i Nynäshamn gör som är klimatsmart. I år slår vi ett extra slag för fördelarna med att handla second hand genom den modevisning som kommunen är med och arrangerar under Earth Hourkvällen, säger Nynäshamns kommuns miljöstrateg Hanna Lilja.

Program

• Onsdag förmiddag 25 mars: Musikteatern Gulasch visar klimatteater för barn i förskolan och lågstadiet.
  • Måndag-lördag 23-28 mars: Öppet hus i kommunens växthus i centrala Nynäshamn. Där kan invånarna läsa om kommunens klimatarbete, pyssla och sätta sitt tumavtryck (tumma) på klimatlöften. Löftena ställs sedan ut i Folkets hus i Nynäshamn.
  • Måndag-fredag 23-27 mars: Elever tummar på klimatlöften.
  • Lördag 28 mars, start klockan 17: Modevisning med klimatsmart mode i Folkets hus. Kommunens second handbutiker och klädförmedlingar visar sina kläder som därefter är till försäljning.
  • Lördag 28 mars 20.30-21.30: Kommunhuset och torget Stadshusplatsen släcks ned.

Bild: Exempel på klimatlöften som invånare kan sätta sitt tumavtryck på. Foto: Nynäshamns kommun. Bilden är fri att använda.

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @Nynashamnkommun

------------------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta:
Hanna Lilja, miljöstrateg på Nynäshamns kommun 076-125 82 36, hanna.lilja@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson