2015-03-18

Prisade stadsradhus byggs i Nynäshamn

I centrala Nynäshamn byggs 26 stadsradhus med start december 2015. De färgglada så kallade townhousen har belönats med priserna Årets Stockholmsbyggnad 2012 och Handelskammarens Stadsmiljöpris 2012.

Det är de prisade stadsradhusen i Kärrtorp i Stockholm som står modell när de 26 husen i Nynäshamn byggs. När husen prisades var motiveringarna bland annat: ”Radhusen har färger utöver det vanliga – nästan som en skål med karameller” och ”Ett fint bostadsområde med starkt drag av Amsterdams bebyggelse”.

Bygget av stadsradhusen är ett av flera bostadsbyggen i Nynäshamns kommun de närmaste åren. I centrala Nynäshamn byggs bland annat 88 hyreslägenheter i Nickstadalen och 400-600 lägenheter planeras i området Telegrafen/Vaktberget. Segersäng får ett helt nytt bostadsområde med drygt 200 hus och i Ösmo planeras bygge av cirka 500 bostäder i centrum och cirka 600 bostäder i området Källberga strax utanför centrum.

– Vi vill ha ett brett utbud av bostäder som passar i livets olika skeden. De här radhusen är vackra och nyskapande och blir ett väldigt fint tillskott i Nynäshamn, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Planen är att kommunfullmäktige fattar beslut om stadsradhusen på sammanträdet i september.

Bilden: Stadsradhusen i Nynäshamn kommer med några få undantag att se ut som de prisade husen i Kärrtorp (bilden). Copyright: Småa.

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @Nynashamnkommun

-----------------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta:
Antonio Ameijenda
, mark- och exploateringschef på Nynäshamns kommun 076-125 82 25, antonio.ameijenda@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson