2015-02-17

Spel ska förbättra företagsklimatet i Nynäshamn

Nynäshamns kommun tar ett nytt grepp för att förbättra företagsklimatet i kommunen. Under Näringslivsveckan 2-7 mars möts lokala företagare, politiker och kommunala tjänstemän i spelet med kniviga dilemman - som i slutänden ska förbättra dialogen mellan deltagarna.

Det senaste året har en mängd aktiviteter anordnats för att förbättra företagsklimatet i Nynäshamn. Nu står spel på tur. Syftet med spelet Samspelet är att förbättra dialogen mellan Nynäshamns kommun och företagarna samt att skapa bättre förståelse för företagarnas villkor och hur kommunens service fungerar.

– Deltagarna ställs inför kniviga situationer där man måste diskutera, samarbeta och agera. Det kan handla om händelser, fakta- och servicefrågor – viktiga och ibland svåra frågor där deltagarna på ett lättsamt sätt får ta ställning. Spelet handlar i slutänden om att genom ökad kunskap få förståelse för varandras olika roller, säger Anna Eklund, tillförordnad näringslivschef på Nynäshamns kommun.

Spelresultaten analyseras och företaget som håller i trådarna för spelet presenterar därefter en plan med förbättringsåtgärder för både Nynäshamns kommun och företagarna.

– Det är ingen som kammar hem en guldpokal på plats men om alla går dit med öppna sinnen och en vilja att förbättra då ger spelet resultat och alla är vinnare, säger Anna Eklund.

Ytterligare aktiviteter

Nynäshamns kommun har det senaste året dragit igång en rad med arrangemang som ska förbättra företagsklimatet. Alla kommunanställda som möter företagare i sitt arbete har gått flerstegsutbildningen Förenkla helt enkelt. Utbildningen har lett till nya arbetssätt som förbättrar servicen mot kommunens företagare. En näringslivsstrategi har tagits fram och en Företagslotsgrupp har bildats. När en företagare behöver hjälp av flera tjänstemän på kommunen samlas hela gruppen så företagaren får träffa alla tjänstemän vid ett och samma tillfälle.

Även Näringslivsveckan ingår i arbetet med att förbättra företagsklimatet. På programmet står - förutom brädspelet 6 mars - Speedmeeting mellan företagare och kommun, rundabordssamtal om upphandling, seminariet ”Hur bygger jag min hemsida”, med mera.

– Det ska vara lätt att starta och driva företag i Nynäshamn. För att lyckas behöver vi jobba tillsammans mot gemensamma mål. Näringslivsveckan är en viktig plattform för samarbete och utveckling i Nynäshamn och jag hoppas att många vill vara med och bidra med sina kunskaper och erfarenheter, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Bilden: Spelet som ska förbättra samspelet kommun-företagare i Nynäshamn.

Följ Nynäshamns kommun på Twitter @Nynashamnkommun
-----------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta:
Anna Ljungdell (S), kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn
076-125 81 53, anna.ljungdell@nynashamn.se
Anna Eklund, tillförordnad näringslivschef i Nynäshamns kommun
076-125 81 48, anna.eklund@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.