2015-01-26

Nu kan ungdomarna börja söka sommarjobb i Nynäshamn - För åttonde året i rad erbjuds alla ungdomar sommarjobb

Med start i morgon tisdag kan ungdomar i tre årskullar - från årskurs nio till och med årskurs två på gymnasiet - lämna in en ansökan om tre veckors sommarjobb. Och precis som tidigare år: alla som söker arbete garanteras också ett. – Tack vare nära samarbete med näringslivet lyckas vi ordna jobb till ungdomarna, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande i Nynäshamn, Liselott Vahermägi (S).

För åttonde året i rad erbjuder Nynäshamns kommun tre veckors sommarjobb till ungdomar. I de tre årskullarna finns det totalt 828 möjliga sökande. Om alla söker jobb, får också alla ett.

– Det är ett omfattande arbete för att alla ska få jobb – och betydelsefullt. Ungdomarna får in en fot i arbetslivet och viktiga egna kontakter oavsett föräldrarnas nätverk. De får ett arbetsintyg som är viktigt när de ska söka andra jobb och de tjänar egna pengar, säger Liselott Vahermägi.

För att ungdomarna ska få arbete ställer Nynäshamns kommun några krav. De ska bland annat skriva ett CV och personligt brev samt delta på en obligatorisk informationsträff som handlar om rättigheter och skyldigheter i arbetslivet.

– Det är viktigt att ungdomarna får kunskap om villkoren i arbetslivet och att ansökningsförfarandet blir så verklighetstroget som möjligt. Det ger ungdomarna värdefull introduktion i arbetslivet, säger Christel Bäckström, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Nynäshamns kommun.

Tidigare år har cirka 40 procent av jobben varit inom det privata näringslivet och resterande 60 procent inom de kommunala verksamheterna. Jobben handlar om allt från att sälja glass och arbete inom vården till att hålla datorkurser för äldre och att musicera i gästhamnen.

– Vilka jobben blir i år är inte helt fastställt ännu, men eftersom vi strävar efter att ständigt utveckla sommarjobbsatsningen så kommer nog en del av ungdomarna att kunna lägga till något ytterligare i sitt CV, säger Liselott Vahermägi.

Bilden: Den är fri att använda.
----------------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta:
Liselott Vahermägi (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Nynäshamn 076-125 80 60, liselott.vahermagi@nynashamn.se
Christel Bäckström, chef barn- och utbildningsförvaltningen på Nynäshamns kommun, 076-125 83 92, christel.backstrom@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas

Följ Nynäshamns kommun på twitter @nynashamnkommun

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson

Nynäshamns kommun  ●  Stadshusplatsen 1  ●  149 81 Nynäshamn  ●  växel: 08-520 680 00  ●  fax: 08-520 140 08
e-post: kontaktcenter@nynashamn.se  ●  Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterJournummerOm webbplatsen ● RSS

kontaktcenter@nynashamn.se