2014-12-22

Skola och fritidsaktiviteter samordnas i Nynäshamn - Fritidsaktiviteterna avklarade när barnen kommer hem

Nu får alla elever 10-13 år i Nynäshamns kommun möjlighet att utöva sina fritidsintressen i anslutning till skoldagen. Hjärngympa, överlevnad, idrott och hästskötsel är bara några av aktiviteterna som arrangeras av kommunens föreningar i samarbete med Nynäshamns kommun.

– Många familjer har det stressigt i dag. När föräldrarna kommer hem ska middagen fixas och fritidsaktiviteterna klaras av. Nu får barnen möjlighet att utöva fritidsaktiviteterna i anslutning till skoldagen, vilket underlättar för många. Det blir även tryggare för föräldrarna då de vet vad barnen gör på eftermiddagarna, säger Liselott Vahermägi (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Nynäshamn.

Stor variation på aktiviteter

Fritidsaktiviteterna, som sker i direkt anslutning till skoldagen, kan variera stort.  De kan vara allt från schack, problemlösning, musik och drama till fotboll, ishockey, skejtboardåkning och ridning. Det blir helt enkelt ett smörgåsbord av aktiviteter som utgår från barnens intressen.

”Vi svarar upp mot behovet”

– Barnen har möjlighet att både fortsätta sina befintliga fritidsintressen och att prova nya. Efter samtal med föräldrar har vi sett ett behov av att skola - föreningsliv samordnar aktiviteter. Nu svarar vi upp mot det behovet, säger Christel Bäckström, chef barn- och utbildningsförvaltningen på Nynäshamns kommun.

Innan ”Rik fritid”, som projektet heter, drar igång på allvar arrangeras under våren pilotveckor där barnen får prova på flera fritidsaktiviteter. Ansvaret för aktiviteterna har kommunens föreningar som samarbetar med Nynäshamns kommun. Föreningarnas ordinarie verksamheter fortsätter precis som vanligt.

Under onsdagen sa kommunstyrelsen ja till projektet.

Bifogad bild: Ridning kan bli en av fritidsaktiviteterna som utövas i anslutning till skoldagen. Vid användning av bilden skriv Foto: Scandinav bildbyrå.

------------------------------------------------------------------------------------------------För mer information kontakta:
Liselott Vahermägi (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Nynäshamn 076-125 80 60, liselott.vahermagi@nynashamn.se
Christel Bäckström, chef barn- och utbildningsförvaltningen på Nynäshamns kommun, 076-125 83 92, christel.backstrom@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas

Följ Nynäshamns kommun på twitter @nynashamnkommun

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson

Viss information sparas om ditt besök när du besöker den här webbplatsen.