2014-10-16

Klart vilka som ska styra i Nynäshamn

Nu är det klart vilka som ska styra i Nynäshamn de kommande fyra åren. Det blir ett styre bestående av Socialdemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet med stöd av Vänsterpartiet och Pensionärspartiet.

De senaste fyra åren har Socialdemokraterna och Folkpartiet styrt i Nynäshamn med stöd av Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Kommande mandatperiod styr alltså Socialdemokraterna (11 mandat), Folkpartiet (3 mandat) och Miljöpartiet (3 mandat) med stöd av Vänsterpartiet (3 mandat) och Pensionärspartiet (1 mandat). Tillsammans har de 21 mandat i kommunfullmäktige som totalt har 41 mandat.

Socialdemokraterna får posten som kommunstyrelsens ordförande och ordförandeposterna i barn- och utbildningsnämnden samt socialnämnden. Folkpartiet får en kommunalrådspost samt ordförandeposter i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden samt kommunfullmäktige. Miljöpartiet får ordförandeposterna i kultur- och fritidsnämnden samt nya landsbygdsutskottet.

Trepartistyret får alltså stöd av Vänsterpartiet och Pensionärspartiet.

– Det innebär att vi är överens om hur platserna ska fördelas och om delar av politiken samt att de inte ska bidra till att fälla den styrande koalitionens budget.  I övrigt är det fritt för Vänsterpartiet och Pensionärspartiet att bedriva oppositionspolitik, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Ljungdell (S).

Det nya kommunfullmäktige sammanträder första gången 29 oktober. På fullmäktige i november fattas beslut om skattesatsen och på fullmäktigesammanträdet i december tas beslut om budgeten samt vilka politiker som ska sitta i kommunstyrelsen och nämnderna.

Länk till Valmyndighetens information om mandatfördelningen i Nynäshamn: http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/K/kommun/01/92/valda.htmllänk till annan webbplats

----------------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta gruppledarna för respektive parti:
Anna Ljungdell(S), 076-125 81 53, anna.ljungdell@nynashamn.se
Daniel Adborn (FP),
076-125 81 72, daniel.adborn@nynashamn.se
Catrine Ek (MP), 070-790 56 50, catrineek@gmail.com

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson