2014-06-22

Nynäshamn har gjort det igen - alla som har sökt sommarjobb har fått ett

Hela 755 ungdomar i Nynäshamns kommun har sökt sommarjobb. Och lika många har fått ett. – Nynäshamns kommun erbjuder ungdomar i fyra årskullar sommarjobb och alla som söker arbete får också ett. Nytt för i år är bland annat att sommarjobbare guidar turister och håller datorkurser för äldre, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Liselott Vahermägi (S).

För sjunde året i rad erbjuder Nynäshamns kommun tre veckors sommarjobb till alla ungdomar från årskurs nio till och med årskurs tre på gymnasiet. I år sökte 755 ungdomar i kommunen sommarjobb och lika många har nu fått ett arbete. Av jobben är cirka 40 procent inom det privata näringslivet och cirka 60 procent inom de kommunala verksamheterna.

– Nynäshamns kommun och det lokala näringslivet jobbar varje år hårt för att alla ska få jobb, och det är väl värt arbetet. De som sommarjobbar tjänar egna pengar, får in en fot i arbetslivet och får ett arbetsintyg som är viktigt både på kort och lång sikt, säger Liselott Vahermägi.

Nytt för i år är bland annat att sommarjobbare håller datorkurser för personer över 65 år.  De äldre ska få lära sig allt från hur datorn slås på och hur de kommer ut på internet till hur de googlar, skaffar e-postadress, använder sociala medier, läser tidningar, tittar på TV-program och lyssnar på radion på internet. De tre datorkurserna, där första startar 7 juli, blev snabbt fullbokade och väntelistan är lång.

– Vi strävar efter att ständigt utveckla sommarjobbsatsningen. Det har bland annat lett till att några ungdomar håller datorkurser, andra jobbar som turistguider och musicerar i Fiskehamnen, säger Liselott Vahermägi.

----------------------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta:
Liselott Vahermägi
(S), barn- och utbildningsnämndens ordförande i Nynäshamn, 076-125 80 60, liselott.vahermagi@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson