Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2014-06-18

Tågdepå byggs i Nynäshamn - beräknas ge närmare 200 nya jobb

En drygt 10 hektar stor tågdepå byggs i Nynäshamn. Tågdepån - med uppställning, underhåll, rengöring och reparationer av persontåg och godståg – beräknas ge närmare 200 jobb till Nynäshamns kommun. – Vi är väldigt glada för att företaget Train Alliance har valt Nynäshamn som etableringsort. Närmare 200 nya jobb är oerhört betydelsefullt för kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande i Nynäshamn Anna Ljungdell (S).

– Stockholmsregionen, där Nynäshamn blir allt betydelsefullare, är en av Europas mest expansiva storstadsregioner. Antalet godståg samt resande med persontåg beräknas fördubblas de närmaste tio åren. Godstrafiken bedöms öka ännu mer, bland annat tack vare den förestående godshamnen Stockholm Norvik i Nynäshamn. Det innebär att behovet av depåer för underhåll och förvaring ökar. Vi valde Nynäshamn eftersom kommunen ligger rätt geografiskt och logistiskt, kommunen har stor tillväxtpotential och att samarbetet med Nynäshamns kommun har varit bra och konstruktivt, säger Otto Persson, VD på Train Alliance.

Alldeles nyss sa kommunstyrelsen ja till avtalet mellan Nynäshamns kommun och Train Alliance. Avtalet innebär bland annat att Train Alliance tillsammans med kommunen ska hitta lämplig kommunägd mark för tågdepån. I avtalet står även att syftet är att i anslutning till tågdepån anlägga en företagspark där företag kan etablera sig samt att båda parter ska jobba för att utbyggnaden av dubbelspåret hela vägen till Nynäshamn påskyndas.

På sikt beräknas tågdepån med kringeffekter alltså ge närmare 200 permanenta arbeten till Nynäshamns kommun. En del av jobben kräver specialistkompetens och för att säkra det långsiktiga behovet vill Train Alliance tillsammans med Nynäshamns kommun även starta en utbildning i Nynäshamn.

– Tågdepå, godshamnen Stockholm Norvik med tillhörande logistik- och företagspark, mängder med nya arbetstillfällen, bygge av hundratals nya bostäder, med mera. Det är full fart framåt i Nynäshamns kommun, säger Anna Ljungdell.

Bilder: Anna Ljungdell och Otto Persson samt Train Alliances illustrationer av tågdepån i Nynäshamn

----------------------------------------------------------------------------------------------För mer information kontakta:
Anna Ljungdell
(S), kommunstyrelsens ordförande, 076-125 81 53, anna.ljungdell@nynashamn.se
Otto Persson
, VD Train Alliance Sweden AB, 073-373 44 74, otto.persson@trainalliance.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp