2013-10-31

Max legocup i Nynäshamn är avgjord. De två vinnarna korades nyss

För en liten stund sedan blev det klart vilka som vann Max legocup i Nynäshamn. Barnklassens vinnare heter Vide Hallgren Palmgren, sex år. I den nya vuxenklassen står Martin Staffanius som segrare. Prisutdelare i Max legocup, som i år hade rekordmånga deltagare, var tävlingens grundare nu tioåriga Max Österberg.

Nynäshamns kommuns kommunmästerskap i legobygge blev verklighet för tre år sedan. Det efter att då sjuåriga Max Österbergs skrivit ett handskrivet medborgarförslag om att en legotävling borde arrangeras i kommunen. Nynäshamns kommun sa ja och tävlingen har nu arrangerats tre år i rad. I år byggdes tävlingen dessutom ut. Från att tidigare endast ha haft en klass för barn 4-13 år fick tävlingen nu även en klass för vuxna – helt enligt Max Österbergs önskemål.

I årets upplaga av Max legocup deltog rekordmånga. Barnklassen hade 32 tävlande och vuxenklassen 5. Totalt röstade närmare 250 personer och när rösterna var räknade stod det alltså klart att sexåriga Vide Hallgren Palmgren knipit förstaplatsen med sitt bygge Big Ben.

– Jag brukar bygga lego varje dag, jag har nästan ett helt rum fullt med lego hemma. Jag har sett en film med Big Ben och då kom jag på att jag kunde bygga Big Ben. Den tog en dag för mig att bygga, säger Vide Hallgren Palmgren.

Vuxenklassen vanns av Martin Staffanius som byggde en tomte.

– Max idé att ha en legotävlingen är en kanonidé, och det är extra roligt att det nu också finns en vuxenklass. Jag brukar bygga tillsammans med mina barn. Det händer att dom lessnar före mig så att jag sitter ensam kvar och bygger, säger Martin Staffanius och skrattar.

Samtligare deltagare fick diplom och hederspris. Max legocup i Nynäshamn är ett fyra dagar långt kommunmästerskap i legobygge. De tävlande kan bygga de två första dagarna, dag tre röstar kommunmedborgarna på bidragen och sista dagen är det prisutdelning.

Bild 1: Vinnaren i barnklassen Vide Hallgren Palmgren.
Bild 2: Vinnaren i vuxenklassen Martin Staffanius.
Bild 3: Tävlingens grundare, Max Österberg, var prisutdelare. Här tillsammans med Helen Amborn, Nynäshamns kommuns bibliotekschef, som håller i trådarna för tävlingen

Vid användning av bilderna, var vänlig skriv Foto: Mattias Hansson/HGbild.

-------------------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta:
Helen Amborn, Nynäshamns kommuns bibliotekschef 076-125 83 06, helen.amborn@nynashamn.se

Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. H är finns frihet att utvecklas.

Sidan granskad 2016-04-19
Sidansvarig: Åsa Eriksson